3. märts 1997 kell 22:00

Pühapäevaleht nõrgestas DEMi

Dollar alustas eile hommikul, pärast seda kui nädalaleht Bild am Sonntag avaldas pühapäeval andmed Saksamaa töötuse kohta, Saksa marga suhtes poole penni võrra kõrgemalt (s.o 1,693 DEM/USD ehk 13,54 krooni) kui reedel. Lekkinud andmed, mis ametlikult avalikustatakse alles neljapäeval, näitasid et veebruaris tõusis Saksamaa töötute hulk 120 000 võrra 4,8 miljonini ehk 12,2 protsendini, mis on riigi sõjajärgse perioodi kõrgeim tase. Tööpuuduse nii kõrge tase raskendab Saksamaal täita Euroopa rahaliidu nõudmisi 1997. a eelarvedefitsiidi suhtes, mis on vajalik 1999. aastaks planeeritud eurorahale üleminekuks.

Pärastlõunal, pärast tööpäeva algust Wall Streetil, dollar veidi nõrgenes, sest Dow Jonesi tööstusindeks langes esimeste tundidega 40 punkti võrra. Eile avaldatud USA eraisikute tulud (tõus 0,3%) ja kulud (tõus 0,7%) dollari kurssi praktiliselt ei mõjutanud. Eile kella kuue paiku oli dollar 1,6925 DEM/USD (13,54 krooni) tasemel.

Soome mark ja Rootsi kroon mõnevõrra nõrgenesid. FIM oli eile õhtul 2,765 krooni tasemel, SEK langes 1,78 kroonini.

Nikli hind Londoni metallibörsil tõusis viimase üheksa ja poole kuu kõrgeimale tasemele pärast nädalalõpul Norilski niklikombinaadis läbiviidud hääletamist, kus 50 000 töötajat hääletasid streigi poolt juhul, kui tehase juhtkond ei nõustu 10 päeva jooksul läbirääkimisi pidama saamata palkade suhtes. Nikli kolme kuu futuurhind tõusis eile hommikul 190 dollari võrra 8260 dollarini tonnist. Ringikauplemise ajal hind siiski veidi langes.

Hetkel kuum