31. märts 1997 kell 22:00

Lietuvos Telekomas erakätesse

Leedu paneb erastamisele riikliku telekommunikatsioonifirma Lietuvos Telekomas veel sel aastal, ütles Leedu Euroopa asjade minister Laima Andrikiene.

18. ja19. aprillil korraldatakse Vilniuses konverents, kus tuleb arutusele Lietuvos Telekomase erastamine. Konverentsile on kutsutud pangad ja investeerimisfirmad, kes võivad saada potentsiaalseteks investeerijateks.

Aprillis teeb riik teatavaks ettevõtte erastamistingimused. Seni on teada, et investoritele ei müüda üle 61 protsendi aktsiatest. 34 protsenti jääb valitsuse kontrolli alla ning viis protsenti müüb riik soodsatel tingimustel ettevõtte personalile.

Ekspertide hinnangul peaks ettevõtte hinnaks kujunema 800--1000 miljonit dollarit.

Andrikiene ütles, et kui erastamine korraldada nii, nagu tegid eestlased ja lätlased, saame 500 miljonit litti, kui aga järgida T?ehhi eeskuju, on võimalik saada miljard dollarit. Hiljutise Prantsusmaa visiidi ajal kutsus Andrikiene France Telecomi ja Societe Generale Banki erastamisel osalema. BNS

Hetkel kuum