• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pakutakse miljardeid kroone

  ASi ESCO Holding pakkumuse koosseisus erastamisel osaleva Balti Cresco Investeerimisgrupi ASi esindaja Olev Schults lausus, et erastamisvõidu korral kavatseb ESCO Holding investeerida lisaks aktsiate ostmise ligi 700 miljonile kroonile veel 3,1 miljardit krooni.
  Tema sõnul on pakkumuses osaleva Norra laevafirma Tschudi & Eitzen partner, kellelt tuleb laevandusalane kogemus ja suur osa äriplaanist.
  Stanton Capital osaleb ESCO Holdingu pakkumuses finantspartnerina. AS Ühisinvesteeringud osaleb pakkumuses oma klientide huvides, osa raha paigutab firma ka ise. ASi Epeks osalust kommenteerides ütles Schults, et eelkõige on nende huvi seotud reisilaevandusega. Balti Cresco Investeerimisgrupi osaluse kohta lausus ta, et Cresco investeerib ka ise ning paneb ühtlasi kokku ka pakkumuse.
  Hansa Investeeringute tegevdirektor Toomas Reisenbuk ütles, et Arbonale kavatseb erastamisvõidu korral investeerida miljard krooni. Arbonale pakutud Merelaevanduse aktsiate ostuhinda ei soovinud Reisenbuk avaldada. Kinnitamata andmetel kavatseb Arbonale erastamisvõidu korral investeerida kohe koos aktsiate ostuga 1,7 miljardit krooni ning peale selle 2,5 miljardit krooni kahe aasta jooksul.
  Arbonale pakkumuse põhirahastaja on Nomura International, kellele kuulub enamus Arbonalest. Eesti kapitali esindavad pakkumuses Talinvest ja Hansa Investeeringud.
  Jinhui Shipping and Transport Ltd ülesanne on olla partner oskusteabe alal. Norra laevanduskonsultatsioonifirma Navigator on strateegilise juhtimisega tegelev firma, kes on seni Arbonalet nõustanud just äriplaani koostamisel. N-Terminaal pole konsortsiumi liige ning nende osalemise mõte on see, et koostöös nendega arendada laevandusväliseid projekte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.