Viidad juhivad võõra kergesti söögikoha juurde. Enamik kohvikuid on avatud siiski vaid nädala sees ja laupäeval lõunani. Seepärast on tark majutuskohaga kokku leppida ja jätta õhtusöögi valmistamine nende mureks.
Põlva maakonnas on hinnaskaala ühtlane, ületades vaid erandjuhul prae osas 30 krooni ning supi puhul 20 krooni piiri. Tillukestes erabaarides pole valik kuigi suur, piirdudes poolfabrikaattoodetele kartuli ja salati lisamisega.
Toidud on kallimad (alates ca 35 kroonist praad) Faasani klubis ja Pesa hotelli restoranis. Kuid need on ilmselt ainsad kindlad kohad, kus õhtul süüa saab. Valik on rikkalik nii eelroogade kui praadide ja jookide osas. Kui valikust ei piisa, tuuakse ka restoranimenüü. Õhtul on Põlvas avatud veel kaubakeskuse- ja Põlva restoranihoone tagaküljel asuv Mareti pubi. Kuigi kirjade järgi peaks igal õhtul kell 20 avatama Põlva restoran, ei soovita sellele lootma jääda, sest nädal tagasi kolmel õhtul seal elumärki ei paistnud.
Toidu kvaliteet on hea Põlva kultuurikeskuse kohvikus ja Cukuluse baaris.
Kuni 10kohaliste baaride taustal tunduvad põnevamad stiilsed kõrtsid. Miks mitte põigata Tartu--Võru mnt 29. kilomeetril kaunis looduses asuvasse Krüüdneri kõrtsi. Tore tundub ka Põlva sissesõidul tänu palkehitistele silma jääv Tamme trahter, mis tõenäoliselt pakub ka õues söömise võimalust. Erastvere teeristil asub Tammiku baar, kus on kiire teenindus ja maitsvad söögid. Baar on avatud iga päev 11--23.
Räpinas tasub nälja kustutamiseks otsida üles Gina baar, pitsabaar või toidutare. Värskas on vähemalt kaks usaldusväärset söögikohta: sanatooriumi all asuv Reta baar, mis peaks olema avatud ka õhtul, ning Ämbliku baar.