• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ericssoni uut mobiiltelefoni hakatakse tootma Tallinnas

  Elcoteq Networki avalike suhete osakonna juht Osmo Kammonen kinnitas, et Tallinnas Lasnamäel Elcoteqi tehases pannakse uuemad Ericssoni mobiiltelefonid kokku otsast lõpuni. See tähendab, et Elcoteq Tallinn väljastab lõpptoodet, mis on läbinud kvaliteedikontrolli, testitud ja pakendisse pandud, ütles Kammonen.
  Kammonen lisas, et Ericssoni uute mobiiltelefonide projekt on seni suurim Elcoteqi projekt selles vallas. Kui palju GA 628 telefone Tallinnas täpselt valmistama hakatakse, Kammonen ei öelnud. Lepingu järgi peaks Elcoteq Tallinn valmistama tuhandeid telefone päevas.
  Ericssoni GA 628 telefon vahetab välja senise mudeli GA 318, mille tootmine lõpetatakse lähiajal. Ericsson Eesti ASi turundusdirektori Veiko Sepa sõnul kuulub GA 628 uude tooteperekonda ja tuleb müügile juulis.
  Osmo Kammonen kinnitas, et Elcoteq soovib tulevikus kindlasti oma toodangu sortimenti laiendada, kuid praegu on vara midagi konkreetset selle kohta öelda.
  ASi Elcoteq Tallinn tegevdirektor Ilmar Petersen ütles, et ettevõttele ei too uus projekt kaasa suuri muutusi. Peamine on tema sõnul see, et vastutus on ettevõttel nüüd palju suurem. «See toodang läheb otse kliendi müügiladudesse,» sõnas ta.
  Peterson ütles, et tegelikult valmistati esimene Ericssoni mobiiltelefon Tallinnas juba mõni aeg tagasi. Ta täpsustas, et tavaliselt koosneb tootmine mitmest nn null- ja proovisarjast, alles seejärel kasvab tootmismaht. «Masstootmine läheb lahti ligemal ajal,» sõnas Petersen.
  Ericsson Mobile Communicationsi asepresident Jan Ahlberg väitis tootmise käivitumise puhul avaldatud pressiteates, et Elcoteq suudab toota firma erihuvi järgi.
  Veiko Sepp ütles, et Ericssoni Eesti esindus pole seotud telefonide tootmisega Elcoteq Tallinna tehastes. Tema sõnul valmistab Ericsson telefone seal, kus toote hind ja tööliste oskused on firmale kõige sobivamas tasakaalus.
  Eesti suurima mobiiltelefonide müüja ASi Esmofon tegevdirektor Aivar Sirelpuu avaldas lootust, et Ericssoni mobiiltelefonide tootmine Eestis aitab lihtsustada nende müüki siinsel turul.
  Elcoteq Networki juhatuse esimees Antti Piipo väitis, et tootmismahu kasvamisega kaasnevad positiivsed tulemused kajastuvad Elcoteqi tuleva aasta majandusnäitajais. Elcoteq Network kavatseb oma järgmise aasta käibe viia üle kahe miljardi Soome marga (5,3 mld krooni).
  Selle aasta lõpuks prognoosib kontsern käivet 4 mld krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.