• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ericssoni uut mobiiltelefoni hakatakse tootma Tallinnas

  Elcoteq Networki avalike suhete osakonna juht Osmo Kammonen kinnitas, et Tallinnas Lasnamäel Elcoteqi tehases pannakse uuemad Ericssoni mobiiltelefonid kokku otsast lõpuni. See tähendab, et Elcoteq Tallinn väljastab lõpptoodet, mis on läbinud kvaliteedikontrolli, testitud ja pakendisse pandud, ütles Kammonen.
  Kammonen lisas, et Ericssoni uute mobiiltelefonide projekt on seni suurim Elcoteqi projekt selles vallas. Kui palju GA 628 telefone Tallinnas täpselt valmistama hakatakse, Kammonen ei öelnud. Lepingu järgi peaks Elcoteq Tallinn valmistama tuhandeid telefone päevas.
  Ericssoni GA 628 telefon vahetab välja senise mudeli GA 318, mille tootmine lõpetatakse lähiajal. Ericsson Eesti ASi turundusdirektori Veiko Sepa sõnul kuulub GA 628 uude tooteperekonda ja tuleb müügile juulis.
  Osmo Kammonen kinnitas, et Elcoteq soovib tulevikus kindlasti oma toodangu sortimenti laiendada, kuid praegu on vara midagi konkreetset selle kohta öelda.
  ASi Elcoteq Tallinn tegevdirektor Ilmar Petersen ütles, et ettevõttele ei too uus projekt kaasa suuri muutusi. Peamine on tema sõnul see, et vastutus on ettevõttel nüüd palju suurem. «See toodang läheb otse kliendi müügiladudesse,» sõnas ta.
  Peterson ütles, et tegelikult valmistati esimene Ericssoni mobiiltelefon Tallinnas juba mõni aeg tagasi. Ta täpsustas, et tavaliselt koosneb tootmine mitmest nn null- ja proovisarjast, alles seejärel kasvab tootmismaht. «Masstootmine läheb lahti ligemal ajal,» sõnas Petersen.
  Ericsson Mobile Communicationsi asepresident Jan Ahlberg väitis tootmise käivitumise puhul avaldatud pressiteates, et Elcoteq suudab toota firma erihuvi järgi.
  Veiko Sepp ütles, et Ericssoni Eesti esindus pole seotud telefonide tootmisega Elcoteq Tallinna tehastes. Tema sõnul valmistab Ericsson telefone seal, kus toote hind ja tööliste oskused on firmale kõige sobivamas tasakaalus.
  Eesti suurima mobiiltelefonide müüja ASi Esmofon tegevdirektor Aivar Sirelpuu avaldas lootust, et Ericssoni mobiiltelefonide tootmine Eestis aitab lihtsustada nende müüki siinsel turul.
  Elcoteq Networki juhatuse esimees Antti Piipo väitis, et tootmismahu kasvamisega kaasnevad positiivsed tulemused kajastuvad Elcoteqi tuleva aasta majandusnäitajais. Elcoteq Network kavatseb oma järgmise aasta käibe viia üle kahe miljardi Soome marga (5,3 mld krooni).
  Selle aasta lõpuks prognoosib kontsern käivet 4 mld krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.