19. juuni 1997 kell 22:00

Hansapank tegi Helsingis hiidkäibe

Valuutaturud ootasid eile ennelõunal teateid USA esimese kvartali väliskaubandusbilansi kohta, mistõttu dollar erilisi liikumis läbi ei teinud. USA rahandusminister Robert Rubin reageeris Jaapani väliskaubandusülejäägi kasvamisele vihjega, et seitsme juhtiva tööstusriigi juhid arutavad riski, mida võib kaasa tuua kaubandusülejäägi edasine kasv, mis õõnestab teiste riikide majandust ning töötab kaubanduse liberaliseerimise vastu. Jaapan püüdis küll üldsust rahustada väitega, et kaubandusülejäägi suurenemine on ajutine, kuid analüütikute prognooside kohaselt jätkub kasv vähemalt kvartali või kahe jooksul. See viib dollari-jeeni kursi lähitulevikus allasuunas surve alla. Euroopa valuutade suhtes on dollaril veidi rohkem mänguruumi, sest lähinädalad paistavad toetavat laiapõhjalist Euroopa majandus- ja rahaliitu.

Euroopa turgude avanedes liikus dollar 1,732 DEMi e 13,86 krooni ümbruses. Lõuna paiku toimus kerge langus alla 1,73 marga. Pärast USA kaubandusministeeriumi avaldatud andmeid USA kaubandusdefitsiidi suurenemise kohta tõusis dollar kiiresti 1,736 Saksa marga e 13,89 kroonini, langes aga seejärel samas kiiresti alla 1,73 marga taseme. USA kaubandusdefitsiit kasvas aprillis prognoositud 10 miljardi dollari asemel 8,36 miljardi dollari võrra. Eile õhtul oli dollari kurss 1,723 marka ehk 13,78 krooni.

Hansapanga aktsia hinnaks jäi eile Helsingis 52,40 marka (140,18 krooni). Kaubeldi tervelt 81 050 aktsiaga. Ühispanga aktsia langes 40 penni võrra 20,00 margani (53,40 kroonini). Omanikku vahetas 12 500 aktsiat.

Hetkel kuum