• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank tegi Helsingis hiidkäibe

  Valuutaturud ootasid eile ennelõunal teateid USA esimese kvartali väliskaubandusbilansi kohta, mistõttu dollar erilisi liikumis läbi ei teinud. USA rahandusminister Robert Rubin reageeris Jaapani väliskaubandusülejäägi kasvamisele vihjega, et seitsme juhtiva tööstusriigi juhid arutavad riski, mida võib kaasa tuua kaubandusülejäägi edasine kasv, mis õõnestab teiste riikide majandust ning töötab kaubanduse liberaliseerimise vastu. Jaapan püüdis küll üldsust rahustada väitega, et kaubandusülejäägi suurenemine on ajutine, kuid analüütikute prognooside kohaselt jätkub kasv vähemalt kvartali või kahe jooksul. See viib dollari-jeeni kursi lähitulevikus allasuunas surve alla. Euroopa valuutade suhtes on dollaril veidi rohkem mänguruumi, sest lähinädalad paistavad toetavat laiapõhjalist Euroopa majandus- ja rahaliitu.
  Euroopa turgude avanedes liikus dollar 1,732 DEMi e 13,86 krooni ümbruses. Lõuna paiku toimus kerge langus alla 1,73 marga. Pärast USA kaubandusministeeriumi avaldatud andmeid USA kaubandusdefitsiidi suurenemise kohta tõusis dollar kiiresti 1,736 Saksa marga e 13,89 kroonini, langes aga seejärel samas kiiresti alla 1,73 marga taseme. USA kaubandusdefitsiit kasvas aprillis prognoositud 10 miljardi dollari asemel 8,36 miljardi dollari võrra. Eile õhtul oli dollari kurss 1,723 marka ehk 13,78 krooni.
  Hansapanga aktsia hinnaks jäi eile Helsingis 52,40 marka (140,18 krooni). Kaubeldi tervelt 81 050 aktsiaga. Ühispanga aktsia langes 40 penni võrra 20,00 margani (53,40 kroonini). Omanikku vahetas 12 500 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.