• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank tegi Helsingis hiidkäibe

  Valuutaturud ootasid eile ennelõunal teateid USA esimese kvartali väliskaubandusbilansi kohta, mistõttu dollar erilisi liikumis läbi ei teinud. USA rahandusminister Robert Rubin reageeris Jaapani väliskaubandusülejäägi kasvamisele vihjega, et seitsme juhtiva tööstusriigi juhid arutavad riski, mida võib kaasa tuua kaubandusülejäägi edasine kasv, mis õõnestab teiste riikide majandust ning töötab kaubanduse liberaliseerimise vastu. Jaapan püüdis küll üldsust rahustada väitega, et kaubandusülejäägi suurenemine on ajutine, kuid analüütikute prognooside kohaselt jätkub kasv vähemalt kvartali või kahe jooksul. See viib dollari-jeeni kursi lähitulevikus allasuunas surve alla. Euroopa valuutade suhtes on dollaril veidi rohkem mänguruumi, sest lähinädalad paistavad toetavat laiapõhjalist Euroopa majandus- ja rahaliitu.
  Euroopa turgude avanedes liikus dollar 1,732 DEMi e 13,86 krooni ümbruses. Lõuna paiku toimus kerge langus alla 1,73 marga. Pärast USA kaubandusministeeriumi avaldatud andmeid USA kaubandusdefitsiidi suurenemise kohta tõusis dollar kiiresti 1,736 Saksa marga e 13,89 kroonini, langes aga seejärel samas kiiresti alla 1,73 marga taseme. USA kaubandusdefitsiit kasvas aprillis prognoositud 10 miljardi dollari asemel 8,36 miljardi dollari võrra. Eile õhtul oli dollari kurss 1,723 marka ehk 13,78 krooni.
  Hansapanga aktsia hinnaks jäi eile Helsingis 52,40 marka (140,18 krooni). Kaubeldi tervelt 81 050 aktsiaga. Ühispanga aktsia langes 40 penni võrra 20,00 margani (53,40 kroonini). Omanikku vahetas 12 500 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tõusvalt alanud päev lõppes Balti aktsiaturgudel punaselt
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.