• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn hakkab aktsiaid oksjonil müüma

  Abilinnapea Ants Leemets lausus, et ehkki linnavara võõrandamise kord lubab müüki ka eelläbirääkimistega pakkumisel, otsustuskorras või muul volikogu poolt otsustatud viisil, peab linnavalitsus aktsiate õigeimaks müügiviisiks just nimelt enampakkumist.
  Leemets tunnistas, et suuline enampakkumine ehk oksjon on küllaltki vähekasutatav aktsiate müümise viis, kuid linnavaraamet avaldas soovi see siiski ära proovida.
  «Meil pole vähimatki põhjust arvata, et see annaks halvema tulemuse kui kirjalik pakkumine,» ütles Leemets.
  Asfaltbetooni tootva Tasfili peadirektor Tõnu Raag ütles, et Tasfili aktsiate vastu peaksid huvi tundma eeskätt need firmad, mis on Eesti asfalditurul juba kanda kinnitanud. «Ettevõtte põhikiri sätestab aga seniste aktsionäride eelisostuõiguse,» teatas Raag. «Müük avaliku oksjoni kaudu teeb situatsiooni igatahes huvitavaks.»
  Tasfili aktsiakapitalist kuulub Tallinnale 27,57 protsenti. Raag ei soovinud ettevõtte teisi aktsionäre avalikustada.
  Raagi sõnul on kahetsusväärne, et Tasfili aktsiate müük on jätkuvalt veninud. «Kaks aastat on sellest üksnes räägitud,» ütles Raag. «Ka nüüd tuleb ju veel oodata volikogu otsust, nii et enne septembrit-oktoobrit ei juhtugi midagi.»
  Arvutifirma BCS peadirektor Ants Sild tõdes, et Tallinnale kuuluv 4,64% BCSi aktsiakapitalist ei pruugi ostuhuvilisi leida. «Meie strateegia on mitte maksta suuri dividende ja seega ei ole väikeinvestoritel lootust raha kiiresti tagasi teenida,» selgitas Sild. «Ütleksin, et praegu on BCSi aktsia suhtes rohkem müügi- kui ostuhuvi,» lisas ta.
  Silla sõnul kuulub 92,9% BCSi aktsiatest talle ja veel kolmele eraisikule ja ligi 2,5% on ettevõtte töötajate omanduses.
  Sild nentis, et kuna linna osalus BCSis on nii väike, siis ei tähenda selle müük firmale otseselt midagi, küll aga võib mõjuda kaudselt väga hästi. «Kogu aeg on olnud probleem, et linnal kui aktsionäril ei sobi meilt suuremaid oste teha, sest teda võidakse süüdistada meie soosimises,» tõdes Sild.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.