• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn hakkab aktsiaid oksjonil müüma

  Abilinnapea Ants Leemets lausus, et ehkki linnavara võõrandamise kord lubab müüki ka eelläbirääkimistega pakkumisel, otsustuskorras või muul volikogu poolt otsustatud viisil, peab linnavalitsus aktsiate õigeimaks müügiviisiks just nimelt enampakkumist.
  Leemets tunnistas, et suuline enampakkumine ehk oksjon on küllaltki vähekasutatav aktsiate müümise viis, kuid linnavaraamet avaldas soovi see siiski ära proovida.
  «Meil pole vähimatki põhjust arvata, et see annaks halvema tulemuse kui kirjalik pakkumine,» ütles Leemets.
  Asfaltbetooni tootva Tasfili peadirektor Tõnu Raag ütles, et Tasfili aktsiate vastu peaksid huvi tundma eeskätt need firmad, mis on Eesti asfalditurul juba kanda kinnitanud. «Ettevõtte põhikiri sätestab aga seniste aktsionäride eelisostuõiguse,» teatas Raag. «Müük avaliku oksjoni kaudu teeb situatsiooni igatahes huvitavaks.»
  Tasfili aktsiakapitalist kuulub Tallinnale 27,57 protsenti. Raag ei soovinud ettevõtte teisi aktsionäre avalikustada.
  Raagi sõnul on kahetsusväärne, et Tasfili aktsiate müük on jätkuvalt veninud. «Kaks aastat on sellest üksnes räägitud,» ütles Raag. «Ka nüüd tuleb ju veel oodata volikogu otsust, nii et enne septembrit-oktoobrit ei juhtugi midagi.»
  Arvutifirma BCS peadirektor Ants Sild tõdes, et Tallinnale kuuluv 4,64% BCSi aktsiakapitalist ei pruugi ostuhuvilisi leida. «Meie strateegia on mitte maksta suuri dividende ja seega ei ole väikeinvestoritel lootust raha kiiresti tagasi teenida,» selgitas Sild. «Ütleksin, et praegu on BCSi aktsia suhtes rohkem müügi- kui ostuhuvi,» lisas ta.
  Silla sõnul kuulub 92,9% BCSi aktsiatest talle ja veel kolmele eraisikule ja ligi 2,5% on ettevõtte töötajate omanduses.
  Sild nentis, et kuna linna osalus BCSis on nii väike, siis ei tähenda selle müük firmale otseselt midagi, küll aga võib mõjuda kaudselt väga hästi. «Kogu aeg on olnud probleem, et linnal kui aktsionäril ei sobi meilt suuremaid oste teha, sest teda võidakse süüdistada meie soosimises,» tõdes Sild.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.