• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn kindlustab oma esindushooned imeodavalt

  Linnakantselei korraldatud konkursil osalesid lisaks Bicole kindlustusseltsid ASA, Leks, Salva, Seesam ja Ühiskindlustus. Linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister ütles, et pakkumuste vahe oli esimeses voorus kahekordne ja teises voorus oluliselt väiksem, kusjuures odavaima pakkumuse tegi mõlemas voorus Bico. Täpseid summasid nõustus Meister avalikustama pärast 10 päeva, mille jooksul saab konkursi korraldust ja tulemusi protestida.
  Meistri hinnangul on kindlustatavate hoonete koguväärtus ilma varata umbes 190 mln krooni. Bico finantsdirektor Olga Reznik kinnitas, et aasta jooksul makstavad kindlustuspreemiad jäävad suurusjärku 80 000 krooni. Seejuures linnakantselei omavastutus on Viljar Meistri väitel tublisti alla kolmandiku.
  Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Ivar Virkus ütles, et kui preemiasumma jääb alla 100 000 krooni, on tegemist ilmselge dumpinguga, ning ka 150 000 krooni tähendab absoluutset miinimumi.
  «Jutt on hullumeelsetest summadest,» rõhutas Virkus. «Meie küll ei oleks suutnud niisugust konkurssi võita,» lisas ta.
  Olga Reznik väitis, et pakkumust tehes arvestas Bico eeskätt linnavalitsuse reaalset maksevõimet. «Ma ei ütleks, et tegemist on omahinnast madalama pakkumusega,» sõnas Reznik.
  Samas kinnitas Reznik, et kindlustusturul on dumpinghindadega pakkumused sage nähtus. «Kahjuks ei ole seltside vahel kindlat kokkulepet dumpingust hoiduda,» lausus Reznik. «Sel teemal on meil omavahel küll juttu olnud, aga kui tuleb jälle mõni konkurss, ei peeta räägitust sugugi kinni.»
  Ivar Virkuse väitel on Tallinna linnakantselei konkursil osalenute seas firmasid, keda iseloomustab kalduvus dumpingule. «Turuosade pärast käib julm võitlus,» märkis Virkus.
  Olga Reznik avaldas arvamust, et Bico võidule aitasid kindlasti kaasa varasemad head koostöösuhted Tallinna linnavalitsusega. «Ka Roosikrantsi residents on meie firmas kindlustatud ja ilmselt linnavalitsus juba usaldab meid,» ütles Reznik.
  Ivar Virkus tõdes, et Eesti Varakindlustuse AS jäi konkursist kõrvale, kuna ei saanud osalemiskutset, mida niisuguste konkursside korraldajad alati seltsidele saadavad.
  «Linnahärrad teatasid minu hilisema pärimise peale, et miks me ei loe riigihangete bülletääni,» nentis Virkus. «Olen absoluutselt kindel, et mõni teine selts sai linnavalitsuselt enne konkurssi ka mõne muu raamatukese lisaks bülletäänile.»
  Virkus teatas, et ei kavatse konkursi käiku või tulemusi siiski protestida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.