• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tubakatoodete eelistus muutub

  Igal aastal toodetakse maailmas ligi seitse miljonit tonni toortubakat. Suurimad tootjad on Hiina, USA, India ja Brasiilia.
  Tubakal ei ole kindlat maailmaturu hinda, puudub ka toorainebörs nagu kohvil, kakaol või suhkrul. Tubakat ostetakse tavaliselt kasvatuspiirkonnas korraldatavatel tubakaoksjonitel.
  Lääneriikides on tubakatoodete turg järjest kahanenud, Ida-Euroopas ning arenguriikides aga nõudlus kasvab. Eelkõige puudutab see sigarette ning vähemal määral ka piibutubakat. Näiteks Rootsis ja USAs on sigaretisuitsetajaid vaid 22--23 protsenti. Euroopas on keskmine näitaja 35 protsenti.
  Tubakatootjad korvavad nõudluse vähenemist kõrgemate hindade ning tootmise ratsionaliseerimisega, samuti uute turgude hõlvamisega. Kuid ka läänes on tubakatoodetele uusi turge, Ühendriikides näiteks on sigaribuum.
  Swedish Match, millel erinevalt teistest sigaretitootjatest on olemas ka sigaritootmine, loodab buumi harjal Ameerika sigariturul kanda kinnitada. Hea minek on ka närimistubakal, mille läbimüük on kasvanud nii USAs kui Rootsis.
  USA närimistubaka turust on Swedish Match vähem kui kahe aastaga omandanud 2,5 protsenti. Viie aastaga loodetakse osalust suurendada viie protsendini. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.