• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma grupp plaanib tootmist osta

  Käo märkis, et Norma grupil on plaanis investeerida mingisse reaalsesse tootmistegevusse. «Võib-olla omandada mõni ettevõte või kontrollosalus mõnes ettevõttes,» teatas Käo. Millistest ettevõtetest jutt käib, Käo ei öelnud, kuna asi on tema sõnul veel eelläbirääkimiste voorus.
  «Kindlasti mitte ei ole meil eesmärk, et see raha väärtpaberiturule suunata,» ütles Käo. «Kui, siis ehk mingi osa tuleb NG Kapitali kaudu (Norma grupile kuuluv väärtpaberifirma -- toim.) ka väärtpaberiturule,» möönis ta. Pealse selle plaanib Norma grupp suunata osa aktsiamüügist saadud raha Hobujaama tänava kinnisvara projekti.
  Küsimusele, kas osa aktsiamüügist saadud rahast suunatakse ka Norma enda tootmise laiendamisse, vastas Käo, et Norma saab omavahendite arvel finantseerida kõik tootmise laiendamisega seotud kavad.
  Hansapanga peaanalüütik Katrin Kaarli ütles, et isegi juhul, kui kogu 121,2 miljonit krooni tuleks väärtpaberiturule, saaks börs sellega rahulikult hakkama. Võib-olla korraks nõudlus suureneks, kuid olulist mõju sellel turule ei oleks. «Ma usun, et Normas töötavad finantsiliselt targad inimesed, kes saaksid raha paigutamisega oskuslikult hakkama,» lisas ta.
  Käo ei soovinud küll öelda, millise suhtega Norma aktsiate müügist saadud 121,2 miljonit krooni mitmete projektide vahel jagatakse. «Kõik konkurendid saavad siis ju selle informatsiooni väga üheselt teada,» sõnas ta.
  Hinnates tagantjärele tehingut, rääkis Käo, et müük toimus eelkõige põhjusel, et Norma grupil kui ASi Norma tuumikaktsionäril ei ole põhimõttelist vahet, kas omada 51% või 62%. «Norma grupina näeme, et meil on kasulikum omada Normas 51% ja investeerida see vaheraha teistesse äridesse,» sõnas ta.
  ASi Norma aktsiapakist kuulub praegu 51% Norma grupile. Ülejäänud 49% on turul kaubeldavad aktsiad. «Kes on hetkel nende omanikud, on raske öelda. Igal juhul müüdud 12% omanikud on lääne finantsorganisatsioonid,» lausus Käo.
  «Kui juba lääne finantsinstitutsioonid pidasid vajalikuks investeerida ettevõttesse, ju siis on selle ettevõtte üldine tootmistehnoloogiline tase selline, et pidada teda perspektiivseks,» ütles Käo. «Me oleme selle tehinguga rahul.»
  ASi Norma selle aasta esimese kuue kuu netokäive oli 241,1 miljonit ja puhaskasum 59,4 miljonit krooni. Möödunud aasta samal perioodil oli käive 179,1 ja puhaskasum 19,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.