31. juuli 1997 kell 22:00

Meretehase uueks suurosanikuks sai AS Novotreid

Novotreidi esindaja, nädal tagasi veel ASis N-Terminaal töötanud Andres Ausman väitis, et Meretehase 51 protsendi aktsiate omanik on jätkuvalt AS Vavekor, kuigi Novotreid ostis selle firma juuli keskel ära. Ta lisas, et Novotreidi huvi Meretehase osanikuks saamisel oli tehas tööle panna ja jätkata seal laevaehitust.

Eelmisel nädalal 13 miljoni krooni eest 49 protsenti Meretehase aktsiaid omandanud ASi Dolibar ühe osaniku Balti laevaremonditehase peadirektor Fjodor Berman ütles, et temale teada oleva informatsiooni kohaselt on Novotreidi taga Andres Ausman, advokaat Jaanus Mody ja Tallinna Pank.

Tallinna Panga juhatuse liige Indrek Pajumaa ütles, et Tallinna Meretehase suuromaniku ASi Vavekor aktsiate kontrollpakk kuulub Tallinna Panga tütarfirmale Ronvert. Ronvert on Pajumaa sõnul investeerimise ja investeeringute vahendamisega tegelev firma.

Jaanus Mody väitis, et temal ei ole firmaga, kes omandas Meretehase enamusaktsiad, mingit juriidilist sidet. «Selle firma esindaja mina ei ole,» lausus ta.

Tallinna Meretehases töötab üle 300 inimese. Ettevõtte esimese kvartali käive oli 6,8 mln ja kahjum 1,27 mln krooni. Meretehase eelmise aasta käive oli 45,6 ja kahjum 3,1 mln krooni.

Hetkel kuum