• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buba ei muutnud eile repomäärasid

  Saksa M3 pakkumise oodatust väiksem kasv ja repomäärade muutmata jätmine tugevdasid teisipäeval taas dollarit Saksa marga vastu, ent peadpööritavat tõusu ei järgnenud. Marga hiljutine tugevus nii dollari kui Euroopa valuutade suhtes on vähendanud Bubale langevat survet intressimäärade tõstmiseks. Saksa majanduse tugevnemine võib küsimuse siiski peatselt taas päevakorda tõsta. Ehkki teisipäeva õhtuselt Fedi istungilt ega neljapäevaselt Bundesbanki nõukogu koosolekult rahapoliitilisi muudatusi ei oodata, on turud suhteliselt ettevaatlikud. Ennelõunal tugevnes dollar 1,8370/80 margani (14,7 kroonini), ent pärastlõunal taandus taas 1,83-le. Hilisõhtul andis aga tugevnev väärtpaberiturg dollarile lisahoogu. Tulemusena murdis dollar vastupanu 1,84 marga tasemel ning jätkas kiiret tõusu.
  Dollar tugevnes ka jeeni vastu tasemeni 118,38/43. Turge teeb murelikuks Kagu-Aasia rahakriisi võimalik mõju Jaapani niigi haprale majandusele.
  Soome mark tugevnes koos dollariga Saksa marga vastu. Õhtul kauples Saksa mark tasemel 2,9925 FIM (2,6734 EEK/FIM). Rootsi kroon seevastu langes tasemeni 4,389 SEK/DEM (1,8227 EEK/SEK).
  Hommikune kauplemine New Yorgi börsil oli närviline, ent varasel ennelõunal hakkas tõusma põhiliselt tänu tugevnevale veendumusele, et föderaalreserv sel korral intressimäärasid ei tõsta, kuivõrd tõsiseltvõetavaid märke inflatsiooniohust ei ole. Tõusu juhtisid eeskätt tehnoloogiaaktsiad.
  Kuld fikseerus Londonis 323,45 USD/oz, ehk peaaegu muutumatuna üleeilsest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.