• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaabellevi seaduse arutelu takistavad ministrite erimeelsused

  Mais valitsuses vastakaid arvamusi tekitades esimese lugemise läbinud kaabellevi seaduse eelnõu ei jõua valitsusse enne, kui kolm ministrit on saavutanud konsensuse.
  Eelnõu vajab teede- ja sideministri Raivo Vare sõnul tema ning justiits- ja kultuuriministri omavahelist kokkulepet. «Kultuuriministriga on meil väga erinev nägemus,» tunnistas Vare reedel. Tema sõnul ei pea minister Jaak Allik vajalikuks eelnõus ette nähtud kontrollorgani sideameti loomist.
  Vare hinnangul on küsimus reguleerimise vajaduse mõistmises üldse. Avalikkuses enim pahameelt tekitanud väidetav monopoli soodustamine seaduse jõustumisel on Vare sõnul pigem formaalne argument.
  Kaabellevi seadus reguleerib kaabeltelekommunikatsiooni turgu ja annab kaablivõrgu väljaehitajatele riigi garantii. Eelnõu seadustab territoriaalse monopoli kuni 10 aastaks, väldib ristuvaid omandisuhteid telekommunikatsioonifirmades ning jätab jõusse sõlmitud lepingud kaabel-TV firmadega.
  Eelnõu järgi peab riikliku elekterside inspektsiooni ümber kujundama sideametiks, et tagada kvaliteedi- ja hinnakujunduse kontroll kaabliturul. Seaduses on sätestatud 25% piiritletud osalusmäär eri teenuseid pakkuvates sidefirmades, vältimaks ristuvaid omandisuhteid.
  Eestis peaks seaduse rakendumisel oma osalusest loobuma või seda vähendama Rootsi Telia Ab.
  Vare kohtub Telia juhtidega esmaspäeval, kus pole teemana välistatud omandisuhteid puudutav säte eelnõus.
  Esimesel lugemisel jäi eelnõus eriarvamusele justiitsministeerium, kellele on vastuvõetamatu sideameti loomise idee ja piirkondliku monopoli soodustamine.
  Kaks Eesti kaabellevi firmasid ühendavat liitu on seaduseelnõu suhtes vastakatel seisukohtadel. Väiksemaid firmasid ja ASi Starman ühendav kaabellevi liit leiab, et eelnõu on koostatud konkurendi ASi Levicom kaasabil ja huvides ning soodustab monopoli teket. Levicomi grupi firmasid ühendav liit peab eelnõu korrektseks. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.