• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lohutamisest

  Eestlased võib suhtumise järgi Eesti ühinemisse Euroopa Liiduga laias laastus kolme gruppi jagada: pooldajad, vastased ning need, kellel üks kama puha.
  Polegi aga tähtis, kuidas igaüks meist eraldi vaadatuna võttis vastu Euroopa Komisjoni juuli keskel tehtud otsuse soovitada Euroopa Liidul alustada Eestiga liitumisläbirääkimisi. Midagi ühist oli selles hetkes ometigi kõigi jaoks.
  Tõenäoliselt valitses iga eestlase südames rõõm, mõistetav rõõm selle üle, et tegelikult sai niiviisi leedulastele ja lätlastele «ära teha». Mis sellest, et euroametnike suu läbi, mis sellest, et kaugel Strasbourgis. Ei ole mingit põhjust, milleks me peaksime seda rõõmu salgama. See tunne on ju nii inimlik. Ega me siis paha pärast...
  Paraku on nii, et see, mis on lubatud kassile, pole lubatud kuningale. Nii pidigi president Lennart Meri oma möödunud nädala kolmapäevast reedeni väldanud riigivisiidil Leetu Eesti riigi nimel hulgaliselt lohutussõnu lausuma. Oma sõnutsi Balti solidaarsusest juhituna ja kohustatuna tunnistas ta kolleeg Algirdas Brazauskase antud pidulikul õhtusöögil: «See oleks võinud olla Leedu, ja Eesti ja Läti oleksid olnud õnnelikud.»
  Eeltoodu valguses julgen selles natuke kahelda. Kui see oleks olnud Leedu, keda Euroopa oleks eelistanud, siis see tähendab ju, et leedukad oleksid hoopis meile «ära teinud». Või siis lätlased, kui liisk neile oleks langenud. Sellisel puhul nördimust üles näidata oleks olnud samuti inimlik. Seega on Leedu kõrgete riigitegelaste avaldused juulis, et Leedule on liiga tehtud, igati mõistetavad.
  Natuke lohutust on aga osaks saanud ka Läti presidendile Guntis Ulmanisele, kel õnnestus hiljuti Porkunis jahil käies karu näha. Erinevalt jahiseltsilisest, «peaaegu» presidendist Arnold Rüütlist, kellel see ei õnnestunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.