• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi valuline põllumajandusreform

  Fischleri soovituse kohaselt tuleks kärpida hinnatoetust teraviljale 20%, loomalihale 30% ja piimatoodetele 10% ning kompenseerida seda otsemaksetena talunikele.
  Äsja Luksemburgis koos olnud ELi liikmesriikide põllumajandusministrid olid CAPi reformi suhtes üksmeelest kaugel. Kõige enam selle vastu oli Saksa põllumajandusminister Jochen Borchert, kelle väitel Saksa talunikud kaotaksid reformi tagajärjel 15--20% oma tuludest. Saksamaa põhilised liitlased olid Belgia ja Austria.
  Reformi toetavad Suurbritannia, Rootsi ja Taani. Kaalukeeleks võib kujuneda Prantsusmaa, mille põllumajandusminister Louis Le Pensec kinnitas, et põhimõtteliselt ei ole Prantsusmaal midagi reformi vastu, kuid ta tahab veel analüüsida, kuidas muudatused mõjutavad talunike sissetulekut ja hõivet. Olulist rolli etendab ka Holland, kes pooldab küll reformi ja hinnakärpeid, kuid ei ole rahul soovitatud otsetoetuste piirmääraga.
  Ka Soome toetab põhimõtteliselt reformi, kuid minister Kalevi Hemila sõnul on Soome probleemiks suured tootmiskulud.
  Franz Fischler teatas Luksemburgis ministritele, et kui reformi ei tehta, tuleb 20% teraviljakasvatusmaast sööti jätta. Nii kaoks ühtlasi võimalus oluliselt suurendada lihaeksporti. «Samal ajal muutub ühiskond rahulolematuks, kui viiendik Euroopa põldudest on söötis ning inimestel tuleb maksta kõrget maksu, et see nii oleks,» ütles ta. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.