• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi valuline põllumajandusreform

  Fischleri soovituse kohaselt tuleks kärpida hinnatoetust teraviljale 20%, loomalihale 30% ja piimatoodetele 10% ning kompenseerida seda otsemaksetena talunikele.
  Äsja Luksemburgis koos olnud ELi liikmesriikide põllumajandusministrid olid CAPi reformi suhtes üksmeelest kaugel. Kõige enam selle vastu oli Saksa põllumajandusminister Jochen Borchert, kelle väitel Saksa talunikud kaotaksid reformi tagajärjel 15--20% oma tuludest. Saksamaa põhilised liitlased olid Belgia ja Austria.
  Reformi toetavad Suurbritannia, Rootsi ja Taani. Kaalukeeleks võib kujuneda Prantsusmaa, mille põllumajandusminister Louis Le Pensec kinnitas, et põhimõtteliselt ei ole Prantsusmaal midagi reformi vastu, kuid ta tahab veel analüüsida, kuidas muudatused mõjutavad talunike sissetulekut ja hõivet. Olulist rolli etendab ka Holland, kes pooldab küll reformi ja hinnakärpeid, kuid ei ole rahul soovitatud otsetoetuste piirmääraga.
  Ka Soome toetab põhimõtteliselt reformi, kuid minister Kalevi Hemila sõnul on Soome probleemiks suured tootmiskulud.
  Franz Fischler teatas Luksemburgis ministritele, et kui reformi ei tehta, tuleb 20% teraviljakasvatusmaast sööti jätta. Nii kaoks ühtlasi võimalus oluliselt suurendada lihaeksporti. «Samal ajal muutub ühiskond rahulolematuks, kui viiendik Euroopa põldudest on söötis ning inimestel tuleb maksta kõrget maksu, et see nii oleks,» ütles ta. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.