• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merelaevandus ei leia Hansateega koostööd

  Vastab ASi Eesti Merelaevandus juhatuse esimees Felix Tschudi
  Enne kui me hakkame rääkima koostöövormidest, tuleb meil põhimõtteliselt paika panna, kas me üldse hakkame koostööd tegema või mitte. Seni püüame kahe firma vahel kontakte hoida, sest minu arvates on koostöö vajalik.
  Üleminekuperioodi ajal oli Enn Pant kahe firma tegevjuht, mistõttu pole mingi ime, et peale EMLi huvide kaitse pidi ta hea seisma ka Hansatee eest. Sellises olukorras on mõlemaid osapooli rahuldavaid koostöövorme väga raske leida. Meil oli kokkulepe, et kui koostöö ei õnnestu, naaseb Enn Pant Hansateesse. See, et me ei leidnud koostöövariante, ei tähenda seda, et me ei võiks neid veel leida.
  Ma arvan, et taolist olukorda pole tekkinud ning kui meil peakski mingeid probleeme ette tulema, siis aitavad meid juhatusse ja nõukogusse kuuluvad Eesti investorid.
  Nende Eesti investorite määramisele andis Enn Pant juulikuus omalt poolt nõusoleku.
  Oleme nendega läbirääkimisi pidanud. Siin on võimalikud kolm varianti: osta ise nende osalus, selle ostab keegi teine või jätkab Nordström & Thulin ka edaspidi.
  Kuna E-Liinil on paremini minema hakanud, ei usu ma, et rootslased soovivad osalusest loobuda. Ma arvan ka, et palju parem lahendus on teha koostööd.
  Meie arvates tuleb enne tankerite soetamist leida garanteeritud kaubavood ning alles seejärel hankida sobiva hinnaga tankerid.
  Maailmas on tankerite järele suur nõudmine ja nende hinnad on kõrged. Kuna aga meie arvates on Eesti Merelavanduse üks peamisi tegevusalasid transiitkaubandus, millest moodustavad suure osa Venemaalt pärit naftasaadused, tuleb tankerid lähiajal käiku lasta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tõusvalt alanud päev lõppes Balti aktsiaturgudel punaselt
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.