• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merelaevandus ei leia Hansateega koostööd

  Vastab ASi Eesti Merelaevandus juhatuse esimees Felix Tschudi
  Enne kui me hakkame rääkima koostöövormidest, tuleb meil põhimõtteliselt paika panna, kas me üldse hakkame koostööd tegema või mitte. Seni püüame kahe firma vahel kontakte hoida, sest minu arvates on koostöö vajalik.
  Üleminekuperioodi ajal oli Enn Pant kahe firma tegevjuht, mistõttu pole mingi ime, et peale EMLi huvide kaitse pidi ta hea seisma ka Hansatee eest. Sellises olukorras on mõlemaid osapooli rahuldavaid koostöövorme väga raske leida. Meil oli kokkulepe, et kui koostöö ei õnnestu, naaseb Enn Pant Hansateesse. See, et me ei leidnud koostöövariante, ei tähenda seda, et me ei võiks neid veel leida.
  Ma arvan, et taolist olukorda pole tekkinud ning kui meil peakski mingeid probleeme ette tulema, siis aitavad meid juhatusse ja nõukogusse kuuluvad Eesti investorid.
  Nende Eesti investorite määramisele andis Enn Pant juulikuus omalt poolt nõusoleku.
  Oleme nendega läbirääkimisi pidanud. Siin on võimalikud kolm varianti: osta ise nende osalus, selle ostab keegi teine või jätkab Nordström & Thulin ka edaspidi.
  Kuna E-Liinil on paremini minema hakanud, ei usu ma, et rootslased soovivad osalusest loobuda. Ma arvan ka, et palju parem lahendus on teha koostööd.
  Meie arvates tuleb enne tankerite soetamist leida garanteeritud kaubavood ning alles seejärel hankida sobiva hinnaga tankerid.
  Maailmas on tankerite järele suur nõudmine ja nende hinnad on kõrged. Kuna aga meie arvates on Eesti Merelavanduse üks peamisi tegevusalasid transiitkaubandus, millest moodustavad suure osa Venemaalt pärit naftasaadused, tuleb tankerid lähiajal käiku lasta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.