• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn hakkab ostma rahaturufondide osakuid

  Ants Leemetsa sõnul tuleb järgmise aasta aprillis ja oktoobris Nomura pangast võetud laenu tagasi maksta 200 000 krooni ja seda summat tuleb linnal koguda. Lisaks suurendab Tallinna 45 miljoni kroonine lisaeelarve raha kulutamist, ütles Leemets.
  «Tähtajaline deposiit ei ole paindlik ega võimalda kohe raha kätte saada,» leidis aselinnapea. «Rahaturufondi osakuid on võimalik igal ajal tagasi müüa ja lühiajaliste paigutuste põhjal on võimalik rohkem teenida.»
  Tallinna linnavalitsus on paigutanud katseliselt Hoiupanga rahaturufondi 50 miljonit krooni. Üheksateist päevaga teenis linn sellelt summalt 248 000 krooni intressitulu. Kui sama suur summa oleks deponeeritud Hoiupanka tähtajalise hoiusena, oleks linn saanud 130 000 krooni intressitulu, tõi Leemets võrdluse.
  Lisaks on linnavalitsus paigutanud Ühispanga rahaturufondi 20 miljonit krooni, mis on tootnud seitsme päevaga 34 000 krooni, kusjuures raha keskmine tootlus on 8,86 protsenti. Ühispanga kontsernikontol oleks 20 miljonit krooni andnud seitsme päevaga intresse 13 400 krooni, ütles Leemets.
  Leemets tunnistas, et rahaturufondi osakute ostmine on suurem risk kui tähtajalise deposiidi hoiustamine, kuid linn on valmis seda riski kandma.
  Varem Maapanga juhtkonda kuulunud Ants Leemets tunnistas, et ta ei varja oma sümpaatiat Maapanga vastu, kuid linnaeelarve vahendite paigutamine Maapanka pole tingitud sellest. Leemets väitis, et Maapank on pakkunud linnavalitsusele pidevalt soodsamaid hoiustamistingimusi kui teised kommertspangad.
  Leemetsa andmeil kuulub Tallinna linnale 19 tervishoiuasutust, mille kaudu ringleb ligi 700 miljonit krooni. «Hetkel ei tea keegi täpselt, kui palju neil raha on,» ütles Leemets. Seetõttu kavatseb linnavalitsus tema sõnul avada kontsernikonto linna tervishoiuasutustele.
  Kontsernikonto loomine ei tähenda Leemetsa sõnul seda, et kelleltki võetakse raha ära. «Kontsernikonto avamine võimaldab lihtsalt paremini raha juhtida ja teenida,» väitis Leemets.
  Kontsernikonto avamise pakkumuse teinud pankadest on jäänud sõelale Hansapank, Hoiupank ja Tallinna Pank. Ühispank kui eelmise konkursi võitja konkursis enam ei osale, lisas Leemets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.