• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa on hädas kuritegevusega

  Venemaa välisministeeriumi andmeil kontrollib organiseeritud kuritegevus 40 protsenti eraettevõtetest, 60 protsenti riiklikest ettevõtetest ning 50--85 protsenti pankadest.
  Venemaa parlamendi ülemkoja eile tehtud avalduses märgitakse, et riigi majanduse kriminaliseerumine takistab Venemaa sotsiaalmajanduslikku arengut, ohustades stabiilsust ning rahvuslikku julgeolekut.
  Föderatsiooninõukogu tsiteeris ametlikke andmeid, mille kohaselt üldine kuritegevuse tase on 1996. a võrreldes 1995. aastaga langenud, kuid samas on suurenenud raskete kuritegude ning majanduskuritegude hulk.
  «Majanduskuritegude arv suurenes mullu 1995. aastaga võrreldes 13 protsenti, mis viitab riigi majanduse üldisele kriminaliseerumisele,» seisab avalduses. «Riigi majanduslik areng on pidurdunud, sest välismaised ärimehed ei soovi Venemaa kriminaliseerunud majandusse investeerida.»
  Venemaa president Boriss Jeltsin käivitas uue korruptsiooni ja kuritegevuse vastase kampaania möödunud nädalal, lubades tõhustada meetmeid ning välistada võimu kuritarvitused riigivõimu ladvikus.
  Aasta alguses kirjutas president alla korraldusele, millega kõik riigiteenistujad on kohustatud oma vara ja sissetulekud deklareerima.
  Föderatsiooninõukogu avaldus ilmus paar päeva pärast seda, kui USA strateegiliste ja rahvusvaheliste uuringute keskus (CSIS) avalikustas oma kaheaastase uurimuse tulemused. Dokument pealkirjaga «Venemaa organiseeritud kuritegevus» hindab probleemi sügavust ning leiab, et riigis lokkav korruptsioon ning kuritegevus õõnestavad Venemaa usaldusväärsust rahvusvahelise partnerina.
  Uurimuse andmeil on korruptsioon Venemaal levinud riigivalitsemise igale tasandile, mis omakorda raskendab võitlust organiseeritud kuritegevusega. Kõrge kuritegevuse aste õõnestab demokraatia ning turureformide arengut Venemaal.
  Endise Nõukogude Liidu territooriumil tegutseb uurimuse andmeil 8000 kuritegelikku grupeeringut, millest 200 suuremat on muutunud rahvusvaheliseks. USA ametivõimude hinnangul on Venemaa maffia loonud sidemed vähemalt 50 riigiga. REUTER-RL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.