• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Butinge huvitab Vene firmasid

  Vene ekspertide väitel on Vene kütusekontsernid äärmiselt huvitatud nafta eksportimisest Leedu Butinge naftaterminaali kaudu, mistõttu lepingute sõlmimisel on oodata ägedat konkurentsi.
  Samas ei usuta, et ehitatava Butinge terminaali ja Läti Ventspilsi terminaali vahel tekib rivaalitsemine, sest naftaeksportijaid on palju.
  Vene konsultatsioonifirma Infotec-Terminali peadirektor Rustam Tankajev ütles, et konkurentsi Butinge pärast on märgata juba praegu.
  «Vene naftaterminaalid on ääreni täis ning seetõttu pumbatakse naftat vähem kui võiks pumbata. Kuna Butinge on ekspordimahu suurendamise seisukohast suurim projekt, on Venemaa huvi selle vastu väga suur,» ütles Tankajev.
  Tankajev ütles, et kuna Vene naftafirmades toimub praegu omanikevahetus, ei ole suurte Vene naftafirmade investeeringud Butingesse tõenäolised. Vene naftafirmad on huvitatud lepingute sõlmimisest Butingega niipea kui võimalik.
  «Praegu läheb Vene nafta Saksa Rostocki sadamasse Poola ja Saksamaa kaudu. Leeduga võrreldes on see palju halvem marsruut,» ütles Tankajev.
  «Ekspordivõimaluste defitsiit on nii suur, et kasutatakse isegi nii ebasoodsaid võimalusi nagu Rostock ja Gdansk,» ütles ta ja lisas, et Butinges on huvitatud Gazprom, Lukoil, Jukos, aga ka USA Chevron.
  Butinge vastu on huvi näidanud ka Komiteci ja British Gasi ühisfirma Komiarcticoil. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.