5. november 1997 kell 22:00

Tallinna Panga aktsia -20%

Eesti aktsiaturg on näidanud tugevat trendihoidlikkuse võimet. Seni on kogemusi olnud vaid pika ja tugeva tõusutrendiga. Viimaste päevade sündmused on pannud aga mõtlema ka võimalikule pikemale langustrendile.

Eile tegi ÄP indeks tugeva 3,48protsendise languse ja kukkus juba teist korda viimase 9 päeva jooksul allapoole 1000 punkti piiri, 992,71 punktile. Börsisüsteemi päevakäive jäi üleeilsele tasemele, olles 60,15 mln krooni.

Eilse languse mootoriks oli pankade oktoobrikuu kasumite avaldamine, mis jäid osa pankade puhul oodatust kehvemaks. Turg käitus selles osas vastavalt varasematele prognoosidele, milles ennustati, et head uudised jätavad hinnataseme samaks, kuid oodatust viletsamad tulemused võivad hindasid langetada.

Kõige olulisema jälje jättis oktoober Tallinna Panga kasumile, kes suutis sel kuul tavapärase ca 8 mln kr asemel näidata vaid 0,5 mln kroonist kasumit. Aktsia hind kukkus teate mõjul päevaga 20,55% ja lõpetas päeva 58 kroonil, tasemel, kus ta viimati oli käesoleva aasta 2. jaanuaril. Teiste pankade kasumid olid veidi paremad ja hinnad oluliselt ei kukkunud.

Hetkel kuum