Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kurgikasvatajad ehitavad elektrijaama

  Külasepa andmeil on kogu projekti maksumus 10 miljonit krooni ja tasuvusajaks on arvestatud viis aastat.
  «Umbes pool vajaminevast elektrienergiast tuleb meil siiski juurde osta,» rääkis Külasepp. Tema sõnul kaotab naabruses asuv AS Anne Soojus Grüne Fee Eesti näol suure kliendi.
  Grüne Fee Eesti on Külasepa sõnutsi Lõuna-Eesti suurim elektritarbija. Aastas tarbib ettevõte 15 000 megavatt-tundi elektrienergiat. «Meie kasvuhoonetes on ligi üheksa tuhatr 400vatist lampi,» lisas Külasepp. Tartu linna tänavatel on tuhatkond lampi vähem.
  «Meil ei ole kindlustunnet, millal ja kui palju võib elektrienergia hind tõusta,» põhjendas oma jõujaama ehitamist ettevõtte tuumikomaniku Laihia Malti juhatuse esimees Tapani Koski. «Eesti Energia on meie tegemisse suhtunud mõistvalt. Nad jälgivad huviga, kuidas meil asi käivitub.»
  ASi Eesti Gaas tütarettevõtte ASi Kombi SE juhatuse esimehe Aso Korjuse sõnul käivitub järgmine gaasiküttel lokaalne elektrijaam ASis Kunda Nordic Tsement. «Oma energiatootmise vastu on tundnud ka Tartu linna keskkatlamaja, Tartu firma AS Tamme Soojus, Tartu Maarjamõisa haigla, Kreenholmi Manufaktuur,» loetles Korjus.
  Oma tarbeks toodavad Eestis praegu elektrienergiat näiteks AS Kiviter ja AS Silmet. Põlvamaal elav elektriseadmete insener Voldemar Enno on taastanud neli väikest hüdroelektrijaama, mis toodavad aastas rohkem kui 1 GWh elektrienergiat.
  Grüne Fee Eesti alustas tegevust 1993. aastal. 70 protsenti ettevõtte aktsiatest kuulub Soome teraviljatoodete firmale Laihia Malt ja Soome suurimale salatikasvatuse firmale Honka Tarhat. Ülejäänud aktsiad kuuluvad OÜ-le Anne Aiand.
  Grüne Fee Eesti aastakäive on üle 20 miljoni krooni. Kui algusaastail eksportis ettevõte 80 protsenti toodangust, siis praegu läheb põhiliselt Soome 20 protsenti toodangust. Aastas kasvatab ettevõte kahel hektaril rohkem kui miljon kilo kurki.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Raadiohitid: kinnisvara hind jõuab aastaga tippu
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Euroopa tarbijaühendused esitasid Temu peale ühiskaebuse
Euroopa tarbijaühenduste hinnangul pole Hiina odavkaubandusplatvorm Temu pakkunud klientidele seaduses nõutavas ulatuses tarbijakaitset ja kasutab keelatud manipuleerivaid kauplemisviise.
Euroopa tarbijaühenduste hinnangul pole Hiina odavkaubandusplatvorm Temu pakkunud klientidele seaduses nõutavas ulatuses tarbijakaitset ja kasutab keelatud manipuleerivaid kauplemisviise.