• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kurgikasvatajad ehitavad elektrijaama

  Külasepa andmeil on kogu projekti maksumus 10 miljonit krooni ja tasuvusajaks on arvestatud viis aastat.
  «Umbes pool vajaminevast elektrienergiast tuleb meil siiski juurde osta,» rääkis Külasepp. Tema sõnul kaotab naabruses asuv AS Anne Soojus Grüne Fee Eesti näol suure kliendi.
  Grüne Fee Eesti on Külasepa sõnutsi Lõuna-Eesti suurim elektritarbija. Aastas tarbib ettevõte 15 000 megavatt-tundi elektrienergiat. «Meie kasvuhoonetes on ligi üheksa tuhatr 400vatist lampi,» lisas Külasepp. Tartu linna tänavatel on tuhatkond lampi vähem.
  «Meil ei ole kindlustunnet, millal ja kui palju võib elektrienergia hind tõusta,» põhjendas oma jõujaama ehitamist ettevõtte tuumikomaniku Laihia Malti juhatuse esimees Tapani Koski. «Eesti Energia on meie tegemisse suhtunud mõistvalt. Nad jälgivad huviga, kuidas meil asi käivitub.»
  ASi Eesti Gaas tütarettevõtte ASi Kombi SE juhatuse esimehe Aso Korjuse sõnul käivitub järgmine gaasiküttel lokaalne elektrijaam ASis Kunda Nordic Tsement. «Oma energiatootmise vastu on tundnud ka Tartu linna keskkatlamaja, Tartu firma AS Tamme Soojus, Tartu Maarjamõisa haigla, Kreenholmi Manufaktuur,» loetles Korjus.
  Oma tarbeks toodavad Eestis praegu elektrienergiat näiteks AS Kiviter ja AS Silmet. Põlvamaal elav elektriseadmete insener Voldemar Enno on taastanud neli väikest hüdroelektrijaama, mis toodavad aastas rohkem kui 1 GWh elektrienergiat.
  Grüne Fee Eesti alustas tegevust 1993. aastal. 70 protsenti ettevõtte aktsiatest kuulub Soome teraviljatoodete firmale Laihia Malt ja Soome suurimale salatikasvatuse firmale Honka Tarhat. Ülejäänud aktsiad kuuluvad OÜ-le Anne Aiand.
  Grüne Fee Eesti aastakäive on üle 20 miljoni krooni. Kui algusaastail eksportis ettevõte 80 protsenti toodangust, siis praegu läheb põhiliselt Soome 20 protsenti toodangust. Aastas kasvatab ettevõte kahel hektaril rohkem kui miljon kilo kurki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.