• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milliseid probleeme toob ettevõtetele börsilangus?

  Meie ise ei ole börsil mängimise libedale teele läinud. Me arvame nii, et kes on arukalt teinud ja ikkagi pikemaajaliselt investeerinud ja ei ole spekulant, siis nendega ei olegi asi väga hull. Praegu on järjekordne äärmus börsil. Vahepeal oli üks äärmus ja nüüd on teine äärmus. Kes on pikemaajalist plaani pidanud, sellega ei juhtu hullu midagi. Aga vennad, kes üritasid spekuleerida turul -- noh, eks see üks miljard ikka kuskilt pidi tulema, mis on kaotatud.
  Eks see on risk ja paljud olid võib-olla lihtsalt eufoorias -- vaatasid, et kõik läheb kogu aeg ülesmäge. Aga elus ei saa kunagi olla nii, et üks asi läheb kogu aeg ainult ülesmäge. Nüüd on see hetk käes, kus ta on allapoole tulnud. Aga ma ei näe ka siin midagi väga hullu. See on normaalne protsess looduses, et lastakse õhk jälle välja. Tühi asi läheb välja, tõsine asi jääb järgi ja on jälle asi korras.
  Paari kuu jooksul võib mingi pankrotilaine võimalik olla. Neil, kes on oma võimalusi üle hinnanud ja riskifaktorit alahinnanud, võib ebameeldivusi küll olla.
  Need, kes on aktsiatesse investeerinud, on kõvasti kaotanud. Küsimus on selles, mis raha nad sinna investeerisid. Kui nad investeerisid kasumi, siis ei ole asi nii halb, aga kui nad on käibevahendid investeerinud, on asi täiesti halb.
  Ettevõtete tulemustele, kes ei ole börsil mänginud, ei ole börsikrahh praegu mingit mõju avaldanud. Ei käivetes ega kasumis ei ole mingeid märke märgata.
  Probleemid võivad tekkida kinnisvara arendusprojektidel. Üldisel arendustegevusel. Ettevõtetele, mis on valmis ja töötavad, ei ole see mõju nii tugev kui ettevõtetel, kes on planeerinud ja võib olla teinud ka pikemaajalisi investeeringuid tulevikku.
  Pankrotilaine tõenäoliselt tuleb. Nagu Äripäevgi kirjutas, et kui keegi oli pannud oma korteri ja vara, või kui keegi on pannud ka firma vara panti, siis seda tal lihtsalt ei ole nüüd. Väga optimistlikke lahendusi siiski ei tasu oodata. Optimism on põhjendatud sel juhul kui langus oleks kestnud nädal või kaks. Aga praegune madalseis ei saa olla vähem kui paar kuud veel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.