• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiatav näide

  T?ehhi peaministri Vaclav Klausi tagasiastumine ja Venemaa asepeaministri Anatoli T?ubaisi lahkumine rahandusministri ametist peaksid olema hoiatavaks õppetunniks Eesti juhtivatele poliitikutele ja parteidele.
  Klaus on sunnitud tagasi astuma, sest tema juhitud parteid finantseeriti variisikute kaudu 7,5 miljoni T?ehhi krooni suuruses summas. T?ehhis nähakse nimetatud summas altkäemaksu, mis mõjutas hilisemaid erastamistehinguid. T?ubaisile sai saatuslikuks 90 000 dollari suurune honorar veel ilmumata raamatu eest, mida samuti peetakse altkäemaksuks.
  Eesti tipp-poliitikud on sarnastest skandaalidest seni pääsenud. Ajalehtede esiküljed räägivad küll sellest, kuidas erakonnad raha kulutavad. Samas aga ei kirjutata nendest firmadest ja ärimeestest, kes seda kulutamist võimaldavad.
  Kes on näiteks Koonderakonna, Keskerakonna ja Reformierakonna finantseerijad, avalikkus seda ei tea. On teada ainult nii palju, et Koonderakonda on rahastanud riiulifirmad, kelle omanikke pole erakonna juhtfiguurid nõustunud avalikustama. Samas seostatakse rahastajaid mitme erastamistehingu võitjatega.
  Keskerakonna rahastajate nimede ümber spekuleerides on räägitud allmaailmast ja nimetatud ka kahte Eesti kommertspanka. Kohalikke panku ja äriliidreid on peetud ka Reformierakonna rahastajateks. Kes tegelikult neid erakondi rahastab, sellest ei ole Edgar Savisaar ja Siim Kallas soovinud mingil mõistmatul põhjusel avalikkust teavitada.
  Maailma kogemus aga näitab, et selline varjamine võib lõpuks valusalt kätte maksta. Sellepärast soovitaks Edgar Savisaarele, Mart Siimannile ja Siim Kallasele, et kui te praegu järgmist valimiskampaaniat ette valmistate, siis ärge enam nendelt raha vastu võtke, kelle nimesid te mingil põhjusel avalikustada ei saa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.