• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumivõtmine tõi hinnad alla

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil jätkasid eile hommikul viimastele päevadele iseloomulikku kiiret tõusu. Esimese 15 kauplemisminutiga tegi börsi 19 enamkaubeldava aktsia hinna põhjal arvutatav ÄP indeks 3,6protsendise tõusu päeva kõrgeima 816,45 punktini. Seejärel alanud kasumivõtmine viis aktsiate hinnad börsil aga langusele ja ÄP indeks lõpetas päeva 769,82 punktil (-2,33%). Kuigi turul võis märgata veidi elavamat kauplemist mitte-pangasektori aktsiatega, jäi nende osakaal börsisüsteemi kogukäibes endiselt tagasihoidlikuks (ca 7%).
  Maaklerite sõnul tõi turu alla just lühiajaliste spekulantide müügisurve, kes ruttasid teenitud kasumit välja võtma. Pärast kolmepäevast ülikiiret tõusu on hindade selline korrektsioon üsna loomulik ja tegelikult viitab suhteliselt tagasihoidlik, vaid 2,3protsendine langus pigem turu tugevusele. Ka maaklerid prognoosivad, et praegune korrektsioon on ajutine ja tõusutrend peaks jätkuma.
  Eile elavamat kauplemist näidanud pangasektori suurimad kaotajad olid Forekspank 4,84 ja Tallinna Pank 4,59 protsendiga. Suurimad hinnamuutused toimusid aga ülisuure spreadiga kaubeldavate vabaturu aktsiate hulgas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.