5. jaanuar 1998 kell 22:00

Pühad läbi -- hinnad tõusevad

Kui reedel olid nii investorid kui maaklerid veel pühademeeleolus, siis eile hommikul alustas turg juba palju energilisemalt. Esimese kümmekonna kauplemisminuti jooksul kerkis ÄP indeks ca 3%. Ka kauplemine oli reedesega võrreldes elavam -- börsi ja vabaturu kogukäive ulatus registreeritud 615 tehingus 65,26 mln kroonini. Päeva lõpus tegi turg veel ühe korraliku hüppe üles ja ÄP indeks sulgus 838,27 punkti tasemel (päevaga +5,02%).

Tõusu mootoriks oli taas pangasektor, mis tegi päevaga 7,19protsendise tõusu ja ÄP pangasektori indeks lõpetas päeva esimest korda peale novembrikuist börsikriisi ülevalpool 1000 punkti taset, 1031,17 punktil. Pangasektori aktsiad andsid börsisüsteemi kogukäibest 94% ehk 61,41 mln kr. Suurima, ligi 15protsendise tõusu tegi Forekspanga aktsia.

Vähelikviidne on kauplemine tööstussektori aktsiatega. See omakorda on viinud mitme aktsia spreadi ebaharilikult suureks, tekitades nii ülisuurte kõikumistega aktsia sulgemishindades parajat segadust. Eile kukkus tööstussektor 3,76% 62,63 punktile ja on seega vaid 2 punkti kõrgemal novembrikuisest miinimumtasemest.

Hetkel kuum