Juhatuse liikmete tagasikutsumine

19. jaanuar 1998, 00:00

Kui osaühingul ei ole nõukogu, kuulub juhatuse liikme tagasikutsumine, sõltumata põhjusest, osanike pädevusse. Põhikirjaga võib ette näha, et juhatuse liikme võib tagasi kutsuda ainult mõjuval põhjusel. Kui ühingul pole nõukogu, võivad osanikud, kelle osadega on esindatud vähemalt 1/10 osakapitalist, mõjuval põhjusel nõuda juhatuse liikme tagasikutsumist kohtu poolt. Juhatuse liikme volituste registrisse kandmise avaldusele tuleb lisada osanike koosoleku otsus ja koosoleku hääletusprotokoll. Juhatuse liikme volituste lõppemise avaldusele kirjutab alla juhatus vastavalt oma esindusõigusele.

Kui äriühingul on nõukogu, võib juhatuse liikme tagasi kutsuda nõukogu. Juhatuse liikme volituste lõppemise avaldusele tuleb lisada nõukogu otsus ja koosoleku protokoll. Juhatuse liikme volituste lõppemise registrisse kandmise avaldusele kirjutab alla nõukogu esimees või tema poolt volitatud isik. Kui juhatuse liige kutsutakse enne volituste lõppu tagasi ilma mõjuva põhjuseta, võib juhatuse liige nõuda talle tagasikutsumisega tekitatud kahju hüvitamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing