Eraisikute annetused maksuvabaks

28. jaanuar 1998, 00:00

Sihtasutus tegi eile ettepaneku muuta tulumaksuseadust ja anda eraisikutele võimalus annetada oma aastatulust 2--5% maksuvabalt sihtasutustele ja mittetulundusühingutele. Praegu saavad ettevõtted teha tulumaksuvabu annetusi üldkasulikele organisatsioonidele kümnendiku ulatuses kasumist. Eraisikute annetused maksustatakse täies ulatuses.

Sihtasutuse juhatuse esimees Margus Ots väitis, et kaheprotsendiline maksusoodustus tooks Eesti mittetulundusühingutele ja sihtasutusetele aastas umbes 20 miljonit krooni elanike otseannetusi. Riigieelarve tulud väheneksid Otsa sõnul vaid 5 miljoni krooni võrra.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Olev Raju kinnitas, et eraisikute annetuste vabastamine tulumaksust on täiesti mõeldav. «See pole küll üherealine seaduse parandus, vaid põhjalik üksteisest sõltuvate punktide muutmine,» lisas ta.

Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Andres Hunt ütles, et ministeeriumis on seda ideed juba arutatud, kuid vabastuse rakendamine on mõeldav alles järgmisel aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing