11. veebruar 1998 kell 22:00

Kohvikus avati kohtingukoht

RendezVous' nii uut kui ka ülejäänud osa saab hinnata kahest seisukohast. Esiteks lihtsalt kohvikukülastajana -- sellisel juhul on tegemist populaarse ja hästi teostatud hotellikohvikuga. Kindlasti on olemas mingid kategooriad, millele Euroopa hotelli kohvik peab vastama, ning Olümpia kohvik ongi neid nõudeid arvestades ehitatud. Uus osa moodustab siinjuures ülejäänule loogilise jätku, kusjuures viimistluskvaliteet on väga kõrge.

Kuid teisest küljest ei saa hinnata selle ruumi sisearhitektuuri, sest seda lihtsalt ei ole. Kohvikuruum on küll teostatud kõrgel tasemel, kuid sisekujunduslik omapära puudub. See polegi selle ruumi sisustamise eesmärk, annan 7 punkti.

Kohviku kardinatega eraldatud uue saali kujundus on mõnus, privaatne ja rahustav. Eriti meeldisid punasest puust seinapaneelid ja mereroheline pehme mööbel, mis jätab kalli ja peene mulje. Veel torkavad silma huvitavad valgustid laetalade küljes.

Kuid istudes osutub pehme mööbel ebamugavaks, samuti mõjuvad marmorist lauaplaadid kohvikus võõristavalt. Need kaks asjaolu viivad tekkinud hea üldmulje alla.

Uus osa suure kohvikuruumiga sobib, kuid ei meeldi, et privaatsesse kohvikuossa tuleb minna läbi pika ja suure kohvikuruumi nagu läbi kadalipu, kus sind kõik külastajad jälgivad. Keskmisest parem kohvik, seega saab 6 punkti.

Sobiv paik rahulikeks töö- või isiklikeks jutuajamisteks. Uus osa on kujunduselt läbimõeldum kui vana, pruuni ja rohelise värvi kooslus mõjub lõõgastavalt. Teenindus on kiire ja sümpaatne, ettekandjate riietus sobitatud sisekujundusega. Maitsev ja hästi serveeritud toit, rikkalik kohvivalik. Tähelepanu äratavad suhtekorralduslikud nipid. Menüühäälekandja on ideelt põnev, kuid kehval paberil ja ebamugav, kipub laualt libisema. Vanemas osas võiks olla uude osasse juhatav viit, mantlite tarvis ei piisa ühest nagist, aknaaluste laudade juures kipuvad jalad ülesköetud radiaatorite kõrval kõrbema, ka annab tunda liiklustiheda tänava vibratsioon. Sellegipoolest külastan kohta edaspidigi, 8 punkti.

Rendez-Vous' uut osa ei saa võtta teistmoodi kui suure kohviku laiendusena.

Uus ruum on suurest kohvikust eraldatud ja palju privaatsem, omamoodi salongilik istumiskoht.

Arvestades suure kohviku avamise ajal tekkinud arvamusi, võib ka nüüd öelda, et kit? jääb ikkagi kit?iks. Meeldib see siis kellele tahes, seda enam, et kit?il on ajaloos alati oma koht olnud.

Rendez-Vous' uus osa on ehitatud heal tasemel ja kallitest materjalidest.

Salongilik ning privaatne osa jätkab suure kohviku stiili, teistmoodi oleks see isegi mõeldamatu.

Mulle Rendez-Vous' kohvik igatahes meeldib, seepärast annan üheksa punkti.

Hetkel kuum