Jazzibaar tõstab toonust

05. märts 1998, 00:00

Esimamuljel tundub, et on püütud väga odavalt läbi saada. Ainult valgustitesse on nähtavasti rohkem investeeritud. Sisekujundus oli väga eklektiline -- mõni odav nahkdiivan, toolid ja vaip nõukogude stiilis 70ndatest. Osa toolidest olid ilmselt vaid uue kattega üle tõmmatud. Et ruumides puudus igasugune reklaam, nagu see baarides enamasti kombeks, ning selle asemel domineerisid hoopis puhkpillid, mõjus see eripäraselt ja lisas hubasust. Ekstravagantne oli ka klaver baariletina.

Kui baar oleks mõeldud tudengitele, oleks taoline sisekujundus nähtavasti sobilik. Ent hinnaklass sellist orienteeritust ei näita. Bändi poolel oli pahteldatud sein kord üle värvitud. Võib ka nii. Paneksin 5 punkti.

Mulle meeldib, et juurde tekib kohti, kus istuda ja aega veeta. Jazz on pisut teistmoodi, stiili-pub.

Ruumid on kitsad ning sinna on mahutatud küllalt palju istekohti. Kui rahvast rohkem, siis võib kitsaks minna. Sinine saal ja võlvid on küll ilusad, kuid paekivisein jääb kohati külmaks. Pilte võinuks rohkem olla.

Sisse astudes jääb baar pisut varju. Paljud istumiskohad lähevad seda teed, et on korraga nii restorani-, baari-kui pub'i stiilis. Seisin esimese minuti kohmetult uksel, sest ei teadnud, kas oodata lauda juhatajat või minna kohe istuma.

Mööbel on sobiv, kuigi tundub, et mitte hästi hoitud. Kõige rohkem meeldis roosa tuba. Hindan 6 punktiga.

Minule Roosa Klaveri jazz-baar igatahes meeldis. Esimese seose tekitas värvilahendus, mis tuletas meelde absindijoojaid. Ning absindijoojad ja jazz käivad kokku.

Sisekujunduses oli küll palju eri stiilis elemente, kuid mind see ei häirinud.

Disain on väga julge, ent baari nimetus ja sisustus sobisid omavahel. Kui baari nimi oleks näiteks Ilusal Sinisel Doonaul, siis selline sisustus nähtavasti ei läheks.

Kõige enam meeldis mulle kolmas, tagumine tuba, sest see oli kõige privaatsem. Kõik ruumid baaris on erinevalt kujundatud ja nii saab igaüks meeleolule vastavalt omale istumisplatsi valida.

Häiris, et sisse minnes oli muusika liiga vali. Annan 7 punkti.

Mulle meeldis koha feeling. Need, kes seal istusid, olid tavalistest inimestest erinevad. Sisekujunduse hindamisel tuleks sellele kohale läheneda kahte moodi. Muusikaarmastajatele on see midagi väga mõnusat. Teisalt -- eurokujundust seal muidugi polnud. Meeldis, et koht oli pisut hullumeelne. Vähemalt võib see tavainimesele nii tunduda. Seda baari ei saa võrrelda ühegi teise kohaga Tallinnas.

Meie, eestlased, oleme tavaliselt liiga vaoshoitud. Talvisel ajal sellistesse eestlase jaoks võõrastes toonides värvitud ruumidesse sisse astuda tõstab toonust. Kui hindaksin feeling'ut, paneksin 10. Sisekujunduse hindamisel hakkab aga feeling segama -- ma ei suudaks olla aus. Panen 5 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing