4. märts 1998 kell 22:00

Siimann peatas autode erimaksustamise

Peaminister ja rahandusminister Mart Opmann kohtuvad uuesti täna hommikul kell üheksa.

«Ma palusin rahandusministril selle protsessi peatada. Kui on võimalik, siis Riigi Teatajas seda määrust ei ilmu, mis tähendab, et see määrus ei jõustu ja me peame veel nõu,» teatas ta.

Mart Siimann sõnas, et valitsus arutas määrust teisipäevasel kabinetiistungil ja otsustas praegust varianti mitte toetada. «Leppisime ministriga kokku, et peatame selle protsessi, arutame koos mõnede ministritega, nagu rahandusminister, majandusminister, ja ettevõtjatega, et leida optimaalne lahendus,» rääkis Siimann.

Siimann ütles, et pahatahtlikkust selle määruse juures ei olnud ja ettevõtlust piirata ei tahetud. «Rahandusministeerium püüdis seda reguleerida, aga mitte kõige õnnestunumal moel,» tunnistas peaminister. «Me peame ettevõtetega nõu ja leiame lahenduse.»

Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles, et peatatud on praegu määruse jõustamine. «Kuna Riigi Teataja seda õigeks ajaks ei avaldanud,» täpsustas ta. «Ma ei välista midagi, asi selgub arutelus.»

Hetkel kuum