2. aprill 1998 kell 22:00

Parkimiskaardi konkursi kaotaja protestib komisjoni otsuse

Tallinna parkimiskaardi konkursil kaotajaks osutunud ESSi ja Parkli HLi konsortsium protestib komisjoni otsuse riigihangete ametis.

Parkli HLi tegevdirektor Heino Liivak ütles, et esitab riigihangete ametile protesti, viidates konkursi käigu ebatäpsustele ja vaidlustab ka valiku pädevuse.

Riigihangete seaduse järgi tuleb avalikul pakkumisel valida riigihanke saajaks optimaalne projekt, mida konkursi võitnud Ektaco oma Liivaku hinnangul pole. «Pigem oli see halvim võimalikest,» tõdes Liivak. «Konkursikomisjoni otsus pole silmnähtavalt pädev.»

Võitnud projekti peamise puudusena märkis Liivak linnakaardi kinnist iseloomu.

Erinevalt võitjast pakkus kaotajaks osutunud konsortsium lahtist süsteemi, mis võimaldanuks üht ja sama kaarti kasutada ka pankade kaardikeskuse automaatides jm, rääkis Liivak. Ektaco pakkumuses osaleval Maapangal ei ole Liivaku hinnangul piisavat kogemust kaardisüsteemi käivitamisel.

Tallinna transpordiameti komisjon valis nädala eest pealinna 200 mln kroonise aastakäibega linnakaardisüsteemi operaatoriks ka kolmel varasemal konkursil edukaks osutunud ASi Ektaco koos Maapanga, ASi Altermann, Rahva Postiteenistuse ASi ja ProData ABga.

Konkursikomisjoni esimehe, transpordiameti asejuhataja Raik Saarti kinnitusel vastas pakkumus kõigile riigihanke nõuetele.

Konkursil kaotajaks osutunud konsortsium viitas juba võitja valimise eel võimalikele poliitilistele eelistustele. ESSi ja Parkli HLi esindajad väitsid, et konkurss oli korraldatud puudulikult ja mängitud kohe ühte väravasse.

Tallinna volikogu tarbijakaitsekomisjon on Saarti ja Ektaco esindajad kutsunud 14. aprillil konkursi käigust aru andma. BNS

Hetkel kuum