8. aprill 1998 kell 22:00

Suured telefonijaamad

Suurus

Jaama valikul on oluline teada, kui palju abonente telefonijaama külge ühendatakse ja kui suure koormusega nad telefoni kasutama hakkavad. Alla 100 abonendiga tarbijale võib sobida DeTeWe Varix 200 või suurema laienemise võimalusega Siemens Hicom 150E, väga suur tarbija peaks rahule jääma 5000 abonendi liidesega Siemens Hicom 330 Ega või 10 000 abonendini laiendatava Ericsson Consonoga.

Koormus

Suur telefonikeskjaam võimaldab kõnesid ühendada kas kõigile siseabonentidele korraga või ainult mingile hulgale samaaegselt. Kui jaam on blokeeruv, siis lubatud sisekõnede arvu täissaamisel kuulevad teised abonendid toru tõstes kinnist tooni. Blokeeruvad telefonijaamad on väiksemale koormusele, nt Ericsson Businessphone ja Ascotel 2050.

Uuendus

Suur telefonikeskjaam projekteeritakse, paigaldatakse ja häälestatakse pikaks ajaks. Tehnika kiire arenguga võib uus telefonijaam vananeda moraalselt juba paari-kolme aastaga, ning tal tuleb vahetada protsessorit, tarkvara, kõvaketast. Uurige jaama müüjalt, kui värske tarkvaraversiooniga on tegemist ja kas vahetamine on lihtne. Uuematel jaamadel võimalik teha kaughooldust ehk näiteks uuendada tarkvara või lahendada tarkvaraga tekkinud probleeme arvuti teel.

Hetkel kuum