• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg elavnes

  Läti aktsiad liikusid reedel pisut üles, kuid maaklerite sõnul polnud tegu Kirijenko kohalemääramise mõjuga ning kauplemiskäive püsiski väga madalal. Vene probleem on endiselt lahendamata ning suurenev stabiilsus tähendab lätlastele vaid seda, et asjad loodetavasti halvemaks ei lähe. Mõlemad Läti pangad kerkisid santiimi võrra, Balta seevastu näitas tagasihoidliku käibe juures tugevat hinnatõusu tänu headele esimese kvartali tulemustele ning teatele makstava dividendi kohta.
  Leedu börsi põhinimekirjas oli reedel küll omajagu aktiivsust, sest pangad püsisid endiselt investorite huviorbiidis, kuid hinnad liikusid allapoole. Ka Roki?kise tõus peatus ning õhtuks kaotas juustutehas 0,77% neljapäevasest sulgemishinnast. Samal ajal tõmbas enesele tähelepanu Leedu Energia, mis ligi 50 santiimi tõusis, sulgudes 4,9 litil. Energia oli ühtlasi ka börsisüsteemi aktiivseim.
  Kirijenko määramisega peaministriks sai kriis Vene aktsiaturul ümber. Turu käive küündis taas tavapärastele tasemetele, kuid hinnatõus oli suhteliselt tagasihoidlik ning õhtul toimus isegi väike langus. Ilmselt olid nädalasisesed spekulatsioonid turu hindu juba sobivalt kohendanud. Sündmus ise ju ühtki probleemi ei lahenda. Nõnda ootabki turg nüüd valitsuse uut koosseisu, mis peaks põhiliselt teada olema järgmise nädala lõpuks. Seejärel liigutakse taas normaalsetes rööbastes.
  USA turud on ilmselt korrektsiooniks küpsed. Vähemalt on selline enamiku analüütikute arvamus. Viimastel päevadel on juhtaktsiad küll indekseid üles vedanud, kuid laiem turg hoopis langenud. Neljapäeval näitasid indeksid langustendentsi. Suurte seas oli küll tõusjaid -- Disney ja Procter&Gamble --, kuid Microsoft vedas turgu alla, hirmutades investoreid aasta teise poole tulemuste võimaliku nõrkusega. Seega ei olnud I kvartali headel numbritel piisavalt mõju tõusutrendi hoidmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.