• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiad taas tugevamad

  Ehkki finantssektor näitas neljapäevasel Riia börsil oma tugevust ning Unibanka ja Balta tõusid pisut, oli üldine meeleolu vilets ning RICI liikus üle protsendi allapoole. Maaklerid süüdistasid selles valitsuse suutmatust lahendada Vene probleeme ning tagada erastamise tempo püsimine. Suurematest firmadest kaotas enam Riia laevaremonditehas, mille kahjum suurenes veelgi. Negatiivsete meeleolude püsimine võib tähendada languse jätkumist algaval nädalal vahepeal juba stabiliseerunud turul.
  Leedu keskpank teatas, et lükkab Vilniuse panga taotluse otsustamise edasi. Samal ajal on pangad ise jõudnud läbirääkimiste laua taha. Lõplik tehing saab aga toimuda, kui üldse, lähikuudel. Hermis liikus uudise ootuses üles, kuna Vilniuse pangaga kaubeldi üsna passiivselt. Ka Roki?kise langus peatus.
  Eesseisev pikk nädalavahetus muutis kauplemise Vene aktsiaturul üsna passiivseks. Õhtupoolikul laekus aga uudiseid, sealhulgas T?ubaisi määramisest ÜES juhiks ning uue valitsuse kooseisust. See elavdas kauplemist ning viis hinnad turu sulgemise hetkeks üle 2 protsendi üles. Maaklerid on aga globaalsete turgude suhteliselt nõrga liikumise taustal skeptiliselt meelestatud ka Vene aktsiate väljavaadete suhtes lähemas perspektiivis.
  USA investorite hulgas püsib siiski veel usk turu tugevusse. Seetõttu toimib taktika languste pealt osta, mis kolmapäeval aktsiaturud taas üles viis. Hirm võimaliku intressitõusu ees näis kaduvat, eriti pärast teadet uute elumajade müügi madalseisust, mis inflatsiooni nõrgenemisele viitab. Põhiline ostuhuvi suundus suuraktsiate poole, kuid suurima tõusu tegid siiski volatiilsed tehnoloogiaaktsiad Nasdaqil. Juba teisipäeval pärast Amazon. com'i tugevat kvartalikasumit taasalanud internetiaktsiate tõus jätkus endise hooga. Netscape oligi Nasdaqi aktiivseimalt kaubeldud aktsia. Ka Russel 2000 indeksi väikeaktsiad näitasid ebatavaliselt head minekut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.