• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trumpas ETFC üle

  Viimane aeg näitab ikka ja jälle, et kui keegi kellelegi ühinemist pakub, ei pruugi asi teps mitte alati seda rada pidi minna. Tallinna Panga ja ehitusfirmade näitel on Eesti ettevõtetel juba piisavalt kogemust, et esimese pakkuja asemele ilmub kusagilt hoopis kavalam ja ehk paremgi kosilane.
  Esmalt tegi ETFC Grupi suuromanik Epeks Viru Ranna aktsionäridele pakkumise müüa oma aktsiaid.
  ETFC-le kuuluva Kalevi juhtimise kogemusega Märt Vooglaid tegi vastukäigu ja Viru Ranna nõukogu otsustas hoopis suurendada oma aktsiakapitali viiendiku võrra suunatud emissiooniga Saaremaa kalatöötleja ASi Läätsa suuromaniku Märt Vooglaiu kontrollitavatele firmadele.
  Vooglaiu samm demonstreerib väga tugevat läbilööki. Võttis ta ju praktiliselt üle 40% ühest börsiettevõttest. Märt Vooglaidu iseloomustataksegi kui eelkõige tugeva läbilöögivõimega investorit ja omanikku.
  Viru Ranna minek Vooglaiu kontrolli alla on kasulik ka kalafirmale -- areng oli praktiliselt seisma jäänud. Oli vaja mingit hüpet ja värsket verd. Vooglaid lubab Viru Rannast teha Läänemere idakalda suurima ja efektiivseima kalatööstuse.
  Teisalt on Vooglaiu jõuline tulek ka teatud mõttes loomulik protsess. Muutused on toimumas näiteks Eesti Energias, käivad nüüd ka Viru Rannas, mõningaid märke on ka ETFC Grupis. Tõenäoline, et varsti toimub kogu Eesti ettevõtluses lõplik endise korporatiivse generatsiooni vahetumine loogilise generatsiooni vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.