Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus põlvkond 22% kallim

  Alates tänasest on arvutihinnaindeks konfiguratsiooni jälle uuendanud. Nagu eelmine kord juba jutuks oli, tuleb Pentium II peale üle minna, sest osa välismaiseid tootjaid on Pentiumi MMX-protsessoriga arvutid juba minevikuks kuulutanud.
  Kas peab siis juba kontorisse vanametalliauto kutsuma? Tundub, et päris nii see veel pole. Nagu kinnitab Peeter Marvet tänases ostja meelespeas, võib tavalise kontoritöö puhul Pentium II arvutit tõsiselt vaja minna vaid siis, kui tuleb täiesti uus tarkvara näiteks kolmemõõtmelise töökeskkonna jaoks.
  Kuidas siis tootjad ise põhjendavad Penium II müüki ja vajalikkust kõigile?
  Pidevalt uueneva tehnoloogiaga arvutimaailmas on seletus lihtne: mida viletsama arvuti te alguses ostate, seda kiiremini tuleb see tulevikus välja vahetada ja lõpptulemusena on kulutused suuremad. Seega üle 20 protsendi kallima uue põlvkonna peale üleminekul tuleb arvestada, kas see 20 protsenti tagab uuele arvutile vanast MMXist ka pikema kasutusea.
  Või oodata hoopis Inteli uut Celeroni?
  Ka see on võimalus saada endale odavamalt tulevikuvõimalustega arvuti, kuigi Eestis kohe-kohe müügile tulevad Celeronid ähvardavad oma kasinamate võimalustega kuhugi kõige kiiremate MMXide jõudlusklassi sattuda. Celeron on Pentium II arhitektuuriga protsessor, mille vahemälu on vähendatud 32 kilobaidini ja teise taseme vahemälu poodub hoopis. See tähendab, et protsessor pöördub vahemälu poole väga tihti ja töökiirus loomulikult kannatab selle all.
  Aasta lõpuks ennustatakse Celeroni protsessoritega arvutite hinnalangust alla 900 USA dollari, siis peaks tõesti MMXid minevik olema ja uue põlvkonna peale üleminek kohe ostuhetkel majanduslikult põhjendatud.
  Arvutihinnaindeksis muutunud kõvaketta suurus on samuti sõltuvuses osade tootjate üleminekust uutele mahtudele. Pärast jaanipäeva on jälle muutusi oodata: lubatud on Windows 98 operatsioonisüsteemi väljatulekut ja loomulikult on paljud arvutitootjad lubanud oma uusi arvuteid müües seda tarkvara kaasa anda. Ehk tuleb siis ka mälumaht üle vaadata ja 64 MB peale minna.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Apple, Amazon ja Alphabet jooksid tulemustega lati alt läbi
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.