Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebaseaduslikku tagastamist leiti vähe

  Tallinna abilinnapea Eve Fink ütles reedel linnavalitsuse pressikonverentsil, et mais moodustatud komisjon vaatas läbi 102 vara tagastamise toimikut. Kolmel juhul on tõestatud, et vara omanikud olid 1941. aastal riikidevahelise lepingu järgi Eestist lahkunud isikute nimekirjas, lausus Fink. Kahel juhul tuvastas komisjon, et Eestis oleva vara omanikud jõudsid Saksa arhiivimaterjali alusel Saksamaale, lisas ta. Sakala 11 asuvate hoonete ja krundi endise omaniku Artur Ahlmani nimi kordus mõlemas nimekirjas.
  Lahkunud isikute nimekirjas olid ka Pärnu mnt 19 asuvate hoonete ja krundi omanikud Verner ja Ina Eichfuss. Pärnu mnt 19 hoonete tagastamisotsus tehti 22. oktoobril 1996, maa kanti kinnistusse 13. veebruaril 1998.
  Komisjon leidis, et ebaseaduslikult on tagastatud ka Vabaõhumuuseumi tee 49 krunt ning kinnistu aadressil Metsa 45.
  Eve Fink ütles, et 88 juhul 102st ei leidnud alusetu tagastamise kahtlus tõestust, kuid linnavalitsus ei suuda neid praegu ka ümber lükata.
  Tallinna linnavalitsuse omandireformiameti juhataja ja ebaseadusliku tagastamise küsimuste uurimiskomisjoni esimees Vladimir Viies ütles, et omandireformiga seonduvad õigusaktid ei käsitle täpselt, keda võib pidada ümberasujaks ja milliste faktidega tuleb lahkumist tõendada.
  Viiese sõnul leidis komisjon, et ümberasujate väljaselgitamine on võimalik ka mitmete Eestis leiduvate dokumentide alusel. Riigiarhiivis on ümberasujate nimekiri, transpordinimestik ja välispassiga lahkujate nimekiri 1939.--1941. aastast. Viies ütles, et materjale on võimalik saada ka Saksamaa arhiividest.
  «Omandireformiamet jätkab täiendavate materjalide kogumist, kuid seda võiksid teha võimaluse korral ka üürnikud ise,» ütles Viies.
  Eve Fink lausus, et komisjon tegi linnavalitsusele ettepaneku saata vahekokkuvõte tehtud tööst Eesti valitsuse moodustatud komisjonile. Lisaks teeb komisjon valitsusele ettepaneku töötada välja omandireformiga seonduvate õigusaktide muutmise seaduse eelnõu.
  Keerulisi tagastamisjuhtumeid on ka Keilas, Haapsalus ja mujal.
 • Hetkel kuum
Peeter Tammistu: ja siis ma mõtlen – kuidas leida küsimused õigetele vastustele
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA indeksid langesid, samal ajal kui võlakirjade tootlus ja kuld tõusid
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Ukraina esifinantsist: mul on kaks halba kogemust, üks neist on Arricano
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Uus sanktsioonipakett läks käiku: mõned vedajad juba vähendavad autoparki
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.