• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  T?ehhi patiseis halvab majandust

  Kui otsustada avaliku arvamuse küsitluste ja poliitikute mõtteavalduste järgi, siis on kõige tõenäolisemad valitsuskoalitsioonid sellised, et krooni nõrgenemine jätkub ka pärast valimisi ja välisinvesteeringudki peatuvad mõneks ajaks.
  Vahetult valimiste eel paistab olevat selge, et 1992. aastast peale valitsenud paremerakondadel ei õnnestu saavutada vajalikku enamust, sest poolehoid neile on märgatavalt kahanenud. Teisalt ei ole ka sotsiaaldemokraadid ja kommunistid kogunud eelmiste valimistega võrreldes toetajaid juurde.
  Suurimaks erakonnaks tõusnud sotsiaaldemokraatidel, keda toetab 25--30% valijaist, võib aidata valitsust moodustada komeedina ilmunud pensionäride partei DZJ, mille toetus kõigub 10--12% piires.
  Ehkki nende majandusprogramm on isegi kommunistide omast vasakpoolsem, lubas sotside liider Milos Zeman nad võidu korral koos kommunistidega valitsusse võtta. Kui see peaks teoks saama, siis T?ehhi krooni nõrgenemine jätkub.
  Veel hullemaks alternatiiviks peavad analüütikud aga võimalust, kui ei suudeta üldse stabiilset valitsust luua. See juhtub siis, kui parlamenti pääseb kaks erakonda, kellega end demokraatlikuks pidavad parteid ei saa liitu minna: kommunistid ja paremäärmuslikud vabariiklased.
  Ülejäänud erakondadest on juba raske enamusvalitsust moodustada.
  Parimaks variandiks peetakse seda, kui sotsiaaldemokraadid ja Vaclav Klausi juhitav kodanlik ODS looksid nn suure koalitsiooni. Kuid valimiste eel on kumbki erakond niisuguse võimaluse välistanud. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.