2. juuli 1998 kell 22:00

Standardi nõukogu ette saab Jüri Käo

«Käo on autoriteetne kui suurettevõtjate ja tööstuse esindaja, kes nõukogus seni puudus,» põhjendas valikut Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi. Veskimägi kontrollib ettevõtte suurima osanikuna ka kolmandikku Standardi aktsiatest.

Standardi aktsionärid valisid nõukogusse ka Eesti mööblitööstusfirmas kevadel osaluse omandanud Soome mööblimüügiketi Sotka ühe omaniku Mauri Ikola. «Meie koostöö on sujunud, sest Sotka on teatanud tellimuste mahu kahekordistamisest,» lausus Veskimägi. Sotka on ostnud seni Standardi pehmet mööblit 10 miljoni krooni eest aastas.

Norma Grupi investeeringutega tegelevale tütarettevõttele, ASile NG Kapital kuulub 2 protsenti Standardi aktsiatest. Nii Sotkale kui Põhjamaade investeerimisfondile Baltic Investment Fund kuulub 25 protsenti.

Jüri Käo kuulub Standardi ja Norma Grupi nõukogu kõrval ka ASi Norma, ASi Eesti Energia ja Hoiupanga nõukogusse. Ta on tööstuse ja tööandjate keskliidu, suurettevõtjate assotsiatsiooni ja kaubandus-tööstuskoja juhatuse liige.

Standardi endine nõukogu esimees oli ASi Hansatee juhatuse esimees Enn Pant.

Hetkel kuum