• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa topelttollimäär suureneb veel 6 protsenti

  Venemaa peaminister Sergei Kirijenko tõstis laupäeval imporditolle 3%. Vene Föderatsiooni tollikomitee pressiosakonna asejuhataja Vladimir Jemeljanov ütles, et kuna Venemaa rakendab Eesti suhtes topelttolle, siis suureneb tollitariif Eestile 6% võrra.
  Majandusministeeriumi kantsler Margus Leivo ütles, et kui maks tõuseb Eestile 6%, siis on tegemist diskrimineerimise ja maailma kaubandusorganisatsiooni põhimõtete rikkumisega. Venemaa pürgib nagu Eestigi WTO liikmeks.
  Eesti suurima piimatoodete tootja Ühinenud Meiereide nõukogu esimees Enn Sokk ütles, et tollimaksu tõusu pärast satuvad piima kokkuostu tänased hinnad Eestis küsimärgi alla, sest piimatootjad müüvad praegu Venemaale nullilähedase kasumiga. Piima kokkuostuhind võib langeda kuni 10% -- 2,2 kroonilt 1,98 kroonile liitri kohta.
  Tallinnas Eesti piimatoodete Venemaale eksportimisega tegeleva ettevõtte Sivex International direktor Viktor Novokre?t?enov ütles, et tollimaksu tõus ei too kaasa Eesti piimatoodete ekspordi mahulist vähenemist. «Vähemrentaablid artiklid langevad nimekirjast välja ja edukamate maht kasvab,» prognoosis Novokre?t?enov. Ta ennustas hapukoore ekspordi suurenemist Venemaale. Eesti piimatootjad müüvad Venemaale hapukoort, juustu, võid ja jogurtit.
  Novokre?t?enovi sõnul ei kannata maksutõusu all mitte ärimehed, vaid ostjad. «70% Moskvas müüdavatest toidukaupadest imporditakse ja venelased ei hakka näljasena ootama, kuni kodumaine tööstus jalule tõuseb,» lisas Novokre?t?enov.
  Kirijenko andis laupäeval tollimaksu tõstmise dekreedi, et saada raha Vene eelarveaukude lappimiseks. Eelarve puudujäägi vähendamine oli üks rahvusvahelise valuutafondi (IMF) eeltingimusi laenu andmiseks.
  «Tollimaksu kehtestamisega kiirustamise tõttu pole Vene valitsus välispartnereid seni maksutõusu rakendamise üksikasjadest teavitanud,» ütles eile Eesti Moskva suursaatkonna majandusnõunik Urve Nõu.
  Tollimaks on ainus maks, mida venelased suudavad hästi koguda, seepärast toetas IMF maksu suurendamist. Maksutõusust loodab Vene valitsus saada eelarvesse aastaga ligi 2,5 mld kroonise summa. Suurendatud maksu kavatseb Vene valitsus koguda ajutiselt 1999. a eelarve stabiliseerimiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.