23. juuli 1998 kell 22:00

Tartu kõrghoone otsib rentnikke

Emajõe ärikeskus küsib üürnikelt kuus 300 krooni ruutmeetri eest

Tartu kinnisvaramaaklerid peavad 300 krooni suurust ruutmeetri üürihinda liiga kõrgeks. «Tartus on büroopindade üleküllus,» rääkis ASi Arco Vara Tartu büroo juhataja Tarmo Hendrikson. Tema andmeil on nõutavaima pinna, Tartu kesklinna esimese korruse ruutmeetri keskmine hind 250--300 krooni.

Ärikeskuse põhiomaniku ASi Estiko nõukogu esimehe Kalju Hellenurme sõnul on kõrghoone parima insener-tehnilise komplekssusega Tartus ja väärib kopsakat üürihinda.

«Büroopinnast huvitatud ei saa praegu pankadest raha,» põhjendas Hellenurm üürnike vähesust.

Estikole kuulub Emajõe ärikeskusest 80 protsenti ja Tartu bussifirmale ASile Tarbus 20 protsenti.

Hellenurme sõnul on ärikeskus hakanud ise müüma büroopindu kapitalirendi põhimõttel. «Kümneaastase kapitalirendi puhul tuleb ostjal maksta 239 krooni ruutmeetri eest,» arvutas Hellenurm. Tema kinnitusel käivad väljapakutud kapitalirendi võimaluste üle läbirääkimised mitme firmaga.

Emajõe ärikeskuse ja peatöövõtja ASi EMV vahel sõlmitud lepingu järgi peab ehitus valmis olema täna keskpäevaks. «Ma ei näe olulisi takistusi, miks komisjon ei peaks maja vastu võtma,» ütles ärikeskuse juhataja Rait Abras eile pärastlõunal.

Kui komisjon majale täna kasutusluba ei anna, jääb ehitaja makstud miljonikroonine kautsjon ärikeskusele. Iga tähtaja ületanud päev läheb ehitajat garanteerinud pangale tellija kasuks maksma 100 000 krooni.

Ärikeskuse ehitusmaksumus oli 92 mln krooni, millest 55 mln on laen Hoiu- ja Hansapangast. Hoone avamine on paari kuu pärast.

Hetkel kuum