Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu kõrghoone otsib rentnikke

  Emajõe ärikeskus küsib üürnikelt kuus 300 krooni ruutmeetri eest

  Tartu kinnisvaramaaklerid peavad 300 krooni suurust ruutmeetri üürihinda liiga kõrgeks. «Tartus on büroopindade üleküllus,» rääkis ASi Arco Vara Tartu büroo juhataja Tarmo Hendrikson. Tema andmeil on nõutavaima pinna, Tartu kesklinna esimese korruse ruutmeetri keskmine hind 250--300 krooni.
  Ärikeskuse põhiomaniku ASi Estiko nõukogu esimehe Kalju Hellenurme sõnul on kõrghoone parima insener-tehnilise komplekssusega Tartus ja väärib kopsakat üürihinda.
  «Büroopinnast huvitatud ei saa praegu pankadest raha,» põhjendas Hellenurm üürnike vähesust.
  Estikole kuulub Emajõe ärikeskusest 80 protsenti ja Tartu bussifirmale ASile Tarbus 20 protsenti.
  Hellenurme sõnul on ärikeskus hakanud ise müüma büroopindu kapitalirendi põhimõttel. «Kümneaastase kapitalirendi puhul tuleb ostjal maksta 239 krooni ruutmeetri eest,» arvutas Hellenurm. Tema kinnitusel käivad väljapakutud kapitalirendi võimaluste üle läbirääkimised mitme firmaga.
  Emajõe ärikeskuse ja peatöövõtja ASi EMV vahel sõlmitud lepingu järgi peab ehitus valmis olema täna keskpäevaks. «Ma ei näe olulisi takistusi, miks komisjon ei peaks maja vastu võtma,» ütles ärikeskuse juhataja Rait Abras eile pärastlõunal.
  Kui komisjon majale täna kasutusluba ei anna, jääb ehitaja makstud miljonikroonine kautsjon ärikeskusele. Iga tähtaja ületanud päev läheb ehitajat garanteerinud pangale tellija kasuks maksma 100 000 krooni.
  Ärikeskuse ehitusmaksumus oli 92 mln krooni, millest 55 mln on laen Hoiu- ja Hansapangast. Hoone avamine on paari kuu pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.