Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spekulandid Norra krooni kallal

  Reede tõi valuutaturgudele hulga seedimistvajavat informatsiooni ning kursimuutused polnud väga suured. Wall Street tegi läbi tohutu languse ning Ladina-Ameerika valuutad ja aktsiad sattusid väga tugeva surve alla. Saksamaa ootab hingevärinal tänast Vene GKOde restruktureerimist ning Jaapan ootas Jaapani pikalaenupanga reorganiseerimiskava, millest saab ilmselt näidis kogu pangandusreformile.
  Lõpptulemusena tugevnes dollar nii jeeni kui ka marga vastu, ületades taas 1,8 marga ja 145 jeeni piiri. Ehkki jeeniskeptikutele meenus taas Jaapani majanduse fundamentaalne nõrkus ja jeen jäi päeva kaotajaks, pole lähinädalatel tõsised kursimuutused suures kolmikus tõenäolised. Igaühel on oma nuhtlus -- dollaril Ladina-Ameerika, margal Venemaa ja jeenil Aasia.
  Ilmneb, et rahapoliitilised probleemid ei taba mitte ainult arenguriike. Nädala lõpul sattus tugeva rünnaku alla Norra kroon. Kroon on seotud ECUga ja tagatud naftavarudega. Norra majanduskasvu aeglustumine, nafta hinna kiire langus ning toormest sõltuvate valuutade suured kaotused sundisid Norra keskpanka reedel tõstma intressimäära 1,5 protsendipunkti võrra. See oli tänavu juba kuues kord ning suurim tõus. Turu reaktsioon oli põhiliselt negatiivne ning pankadevahelise turu kolmekuiste intresside noteering näitas, et turg eeldab kohest uut intresside tõusu. Samas riskib keskpank sellise intresside tõstmisega liialt jahutada majandust. Seetõttu ennustavad paljud, et Norra laseb lähiajal ajutiselt krooni kursi vabaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.