23. august 1998 kell 22:00

Ukraina valuutareservid kahanevad

Ukraina keskpanga valuutareservid on kahanenud vähem kui kahe kuu jooksul ligi kolmandiku võrra, langedes 1. juuni 2,044 mld dollarilt 1,1 mld dollarile. 1. juulil ulatus Ukraina valuutareserv 1,766 mld dollarini.

Ukraina keskpanga president Viktor Just?enko ütles reedel toimunud pressikonverentsil, et pank jätkab võitlust stabiilse grivna eest ning et Venemaa kriis Ukraina pangandussüsteemi ei ohusta.

Analüütikute meelest ei suuda Ukraina rubla nõrgenemise surve all säilitada grivna kõikumiskoridori dollari suhtes. Keskpank on määranud kõikumiskoridoriks aasta lõpuni 1,80--2,25 grivnat dollari eest, kuid olukord Venemaal võib tingida koridori laiendamise. Neljapäeval tuli pankadevahelisel valuutabörsil dollari eest välja anda 2,236 grivnat. Kolmapäeval maksis dollar 2,2250 grivnat. REUTERS-ETA-ÄP

Hetkel kuum