24. august 1998 kell 22:00

Hollandi pangad on parimad

Maailma kindlaim pangandussüsteem on Hollandis, järgnevad ?veits ja Luksemburg. Alles kuuendal kohal on Kanada, millele järgneb Singapur. USA pangad leiab pingerea kümnendalt positsioonilt.

Moody's on kokku löönud riikide pankade krediidihinded, et saada ülevaade riigi pangandussüsteemi tugevusest. Hinded A-st E-ni näitavad, kui suur on risk, et konkreetse riigi pangad vajavad kriisiolukorrus välisabi.

Hollandi pankade hinne on lähedal B+ tasemele ning edumaa teiste riikide ees on suhteliselt suur.

Põhjala riikidest on parim Rootsi hindega C+. Taani pankade koondhinne on pisut kõrgem C tasemest ning Norra pankade hinne pisut C-st madalam. Vahe Soomega on suhteliselt suur -- Soome pangandussüsteemi koondhinne on veidi kõrgem D tasemest.

Soome jääb maha sellistest riikidest nagu Eesti, Poola, T?ehhi ja Kreeka. Kõrgema hinde on saanud isegi Jaapani pangad.

Kommentaaris ütleb Moody's, et antud hinne ei näita riigi võimalusi oma pangandussüsteemi väljaaitamiseks. Näiteks on Jaapani ja Poola pangad ühe pulga peal, kuid Jaapani pangandussüsteemis on rohkem kapitali raskustesse sattunud pankade abistamiseks. DI-ÄP

Hetkel kuum