• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hollandi pangad on parimad

  Maailma kindlaim pangandussüsteem on Hollandis, järgnevad ?veits ja Luksemburg. Alles kuuendal kohal on Kanada, millele järgneb Singapur. USA pangad leiab pingerea kümnendalt positsioonilt.
  Moody's on kokku löönud riikide pankade krediidihinded, et saada ülevaade riigi pangandussüsteemi tugevusest. Hinded A-st E-ni näitavad, kui suur on risk, et konkreetse riigi pangad vajavad kriisiolukorrus välisabi.
  Hollandi pankade hinne on lähedal B+ tasemele ning edumaa teiste riikide ees on suhteliselt suur.
  Põhjala riikidest on parim Rootsi hindega C+. Taani pankade koondhinne on pisut kõrgem C tasemest ning Norra pankade hinne pisut C-st madalam. Vahe Soomega on suhteliselt suur -- Soome pangandussüsteemi koondhinne on veidi kõrgem D tasemest.
  Soome jääb maha sellistest riikidest nagu Eesti, Poola, T?ehhi ja Kreeka. Kõrgema hinde on saanud isegi Jaapani pangad.
  Kommentaaris ütleb Moody's, et antud hinne ei näita riigi võimalusi oma pangandussüsteemi väljaaitamiseks. Näiteks on Jaapani ja Poola pangad ühe pulga peal, kuid Jaapani pangandussüsteemis on rohkem kapitali raskustesse sattunud pankade abistamiseks. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Skillz – mäng pole lõppenud ning palju on veel tõestada
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
November tõi 13 aasta suurima hinnatõusu
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Swedbank tunnetab tarbija niigi tugeva kindlustunde kasvu
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.