Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala ei vaja lisaelektrit

  Põhjala elektrituru avamine vabaks konkurentsiks on löönud elektri hinna nõnda alla, et see on hakanud elektri toojaile ja ülekandjatele juba muret tegema. Ehkki elektri hind on nüüd tõeliselt madal, on hind õige, sest see on turu osapoolte määratud, tõdeb Nurmimäki.
  Kindel on aga see, et niisuguse hinnataseme juures ei tasu enam uusi tootmisvõimsusi rajada. Ka Soomes ja Rootsis on uute ja tagavarajaamade rajamine seisma pandud, sest keegi ei soostu nende kulusid kandma.
  Põhjamaade elektritootjate organisatsiooni augustikuisel nõupidamisel prognoositi, et Põhjamaades tekib lisavajadus elektri järele kõige varem aastail 2004--2005. Selle saaks katta uute gaasijõujaamadega, mille ehitamine võtab aega kolm aastat.
  Soomes on praegu 110 jõujaama ja Rootsis 250, Norras veelgi enam. Et välismaa (Saksa ja Prantsuse) firmad on tulnud Põhjala energiaturu avamise kogemusi hankima, siis on jaamade müügihinnad kerkinud märksa kõrgemale, kui praegune madal elektri hind seda eeldaks.
  IVO tegevdirektor rõhutab, et IVO endagi strateegia on laiendada tegevust välismaale, sedamööda kuidas seal energiaturud avanevad. IVO peab kogu Läänemere piirkonda arvestatavaks turuks, kus ta on asunud tegutsema koos Nestega Fortumi kontsernis, ja Rootsit oma koduturuks, kus tal on Birka Energi kaudu 800 000 klienti.
  Mis Eestisse puutub, siis Imatran Voima juhataja Mikko Rönnholmi meelest on Eesti energiaseadus ja USA firma NRG pakkumus omavahel vastuolus. Eesti seadus eeldab vaba energiaturgu, mis tähendab, et samaaegselt ei saa NRG-le anda elektritootmise ainuõiguse pikaajalist tagatist.
  Kauppalehti viitab Eesti ajakirjanduse spekulatsioonidele, et Eesti ja Soome vahelise elektrikaabli idee on abinõu, mille ülesanne on aeglustada Narva jõujaamade erastamist ja ameeriklaste kätte minekut. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.