• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlanõudjate info ripakil

  Laurimaa seisab nõutult keset paberilasu oma uues kontoris Tallinnas Pärnu maanteel, mis kuulus varem võlgade sissenõudmisega tegelenud aktsiaseltsile Strongar.
  Kõrvuti Kanal 2 omaniku Ilmar Taska paarikümne tuhande kroonise võlanõudega Tartu aktsiaseltsi Audio-Video vastu vedelevad põrandal koopiad Q GSMi liitumislepingutest.
  Q GSMiga lepingu sõlminud kliendid on enamasti ettevõtete juhatajad või direktorid, kellel pole aimugi, et võlgade sissenõudmisfirma nende andmeid kogus. Sidefirma lepingu külge on klambriga kinnitatud kliendi passi koopia ja firma registreerimistunnistus.
  Tartu ülikooli rektor Jaak Aaviksoo avaldab pahameelt, et tema Q GSMiga sõlmitud leping mööda ilma ringi rändab. Ta tunnistab, et on paaril korral kuumakse tasumisega hilinenud. «Olen ebameeldivalt üllatunud,» ütleb Aaviksoo.
  Telefoni kasutab rektori abikaasa Kiira Aaviksoo, kes ei varja oma nördimust. «Miks pole meile teatatud, et meie leping saadeti mingisuguste võlgade sissenõudjate kätte,» nuriseb proua Aaviksoo. «Minu abikaasal pole sellega midagi pistmist.»
  Q GSMi klienditeeninduse direktor Ene Raja ütleb, et Strongar on rikkunud konfidentsiaalsuslepingut.
  Eile ei vastanud ükski Strongari telefon. Arvatavasti on firma tegevuse lõpetanud vaatamata kahe aasta eest saavutatud 86 miljoni kroonisele aastakäibele. Strongari klientideks olid Hansaliising, Lõunaviljad, Raadio 2, Kanal 2, Eesti liikluskindlustuse fond, Haapsalu uksetehas.
  Leitud paberite hulgas on Strongari infotehnoloogia osakonna töötaja Ken Saani eelmisel aastal saadetud kiri aktsiaseltsile Schenker Kaukokiito, kus ta väidab, et Strongari prioriteediks on info salvestamine ja süstematiseerimine. Tõenäoliselt koostas Strongar infobaasi Eesti mõjukatest inimestest ja ettevõtetest, et seda edaspidi võlgade sissenõudmisel kasutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.