Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlanõudjate info ripakil

  Laurimaa seisab nõutult keset paberilasu oma uues kontoris Tallinnas Pärnu maanteel, mis kuulus varem võlgade sissenõudmisega tegelenud aktsiaseltsile Strongar.
  Kõrvuti Kanal 2 omaniku Ilmar Taska paarikümne tuhande kroonise võlanõudega Tartu aktsiaseltsi Audio-Video vastu vedelevad põrandal koopiad Q GSMi liitumislepingutest.
  Q GSMiga lepingu sõlminud kliendid on enamasti ettevõtete juhatajad või direktorid, kellel pole aimugi, et võlgade sissenõudmisfirma nende andmeid kogus. Sidefirma lepingu külge on klambriga kinnitatud kliendi passi koopia ja firma registreerimistunnistus.
  Tartu ülikooli rektor Jaak Aaviksoo avaldab pahameelt, et tema Q GSMiga sõlmitud leping mööda ilma ringi rändab. Ta tunnistab, et on paaril korral kuumakse tasumisega hilinenud. «Olen ebameeldivalt üllatunud,» ütleb Aaviksoo.
  Telefoni kasutab rektori abikaasa Kiira Aaviksoo, kes ei varja oma nördimust. «Miks pole meile teatatud, et meie leping saadeti mingisuguste võlgade sissenõudjate kätte,» nuriseb proua Aaviksoo. «Minu abikaasal pole sellega midagi pistmist.»
  Q GSMi klienditeeninduse direktor Ene Raja ütleb, et Strongar on rikkunud konfidentsiaalsuslepingut.
  Eile ei vastanud ükski Strongari telefon. Arvatavasti on firma tegevuse lõpetanud vaatamata kahe aasta eest saavutatud 86 miljoni kroonisele aastakäibele. Strongari klientideks olid Hansaliising, Lõunaviljad, Raadio 2, Kanal 2, Eesti liikluskindlustuse fond, Haapsalu uksetehas.
  Leitud paberite hulgas on Strongari infotehnoloogia osakonna töötaja Ken Saani eelmisel aastal saadetud kiri aktsiaseltsile Schenker Kaukokiito, kus ta väidab, et Strongari prioriteediks on info salvestamine ja süstematiseerimine. Tõenäoliselt koostas Strongar infobaasi Eesti mõjukatest inimestest ja ettevõtetest, et seda edaspidi võlgade sissenõudmisel kasutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Bigbank kodulaenudest: kriitiline piir on käes
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.