22. oktoober 1998 kell 22:00

Walko direktor koondati

Sangari juhataja Mart Altvee ütles, et nad ei kavatse Valka palgata uut tegevjuhti. «Jään juhtima nii Sangarit kui Valga vabrikut,» täpsustas Altvee. «Tootmist juhib Valgas tootmisdirektor Ellen Muru.»

Kalle Pilt pidas koondamisotsust õigeks ja seostas seda Sangari strateegiaga. «Rasketes oludes tuleb kulusid kokku hoida» sõnas Pilt. «Lahkusin ilma tülita.» Küsimusele, kui palju Sangar tema pealt kokku hoidma hakkab, jättis Pilt vastamata.

Pilt ütles, et ta jätkab tegevust oma äri- ja juhtimiskonsultatsioonifirmas OÜ Arilekt.

Asudes eelmise aasta detsembris kahjumiga töötava Valga õmblusvabriku ASi Walko etteotsa, lubas Pilt viia firma kasumisse. Kuna Walko ei suutnud tasuda Ühispanga võlga, müüs advokaadibüroo Concordia Õigusabi AS 11. mail Walko panditud vara kuue miljoni krooni eest riiulifirmale AS Walthemstorm. Sangar STC omandas Walthemstormi kõik aktsiad juuni lõpus. Valga õmblusvabriku endise omaniku Walko pankroti kuulutas Valga maakohus välja 27. augustil.

Mart Altvee sõnul andis Walthemstormi juhatus septembri lõpus äriregistrisse taotluse muuta firma uueks ärinimeks AS Sangar Valga Vabrik. «Vastust pole veel äriregistrist tulnud,» lisas Altvee.

«Uue ärinime tahtsime siduda Sangariga. Ja linlased on harjunud nimetusega Valga õmblusvabrik,» põhjendas Altvee nime muutmist.

Sangar Valga Vabriku juhatuse esimees on Mart Altvee ja liikmed Sangari tootmisdirektor Merike Piirsalu ja müügidirektor Triin-Anette Kaasik.

Sangar Valga Vabriku nõukogu liikmed kattuvad Sangari nõukogu liikmetega, kelleks on Jüri Kraft, Avo Laev, Malle Luksep, Maia Palsi ja Ada Lepp.

Hetkel kuum