27. oktoober 1998 kell 22:00

Tooraine

Londonis toimub sel nädalal Londoni metallibörsi iga-aastane konverents, kuhu on kogunenud metallikaubanduse esindajad kogu maailmast. Konverents kulgeb üleüldises pessimistlikus meeleolus, sest värviliste metallide hinnad on madalseisus ja tulevik ei paista samuti roosiline.

Plii ja tsingi kolme kuu futuurhind langes eile esimesel nn ringikauplemisel viimase nelja ja poole aasta madalaimale tasemele, vase hind kukkus aga New Yorgi kaubabörsil viimase 11 aasta madalaimale tasemele.

Vaseturg ongi värviliste metallidega kauplejate jaoks kõige perspektiivitum. Analüütikud ennustavad selle metalli ülepakkumist vahemikus 200 000 kuni miljon tonni. Palju parem pole olukord ka teiste metallide nõudlusel-pakkumisel, alumiiniumi ülepakkumine on 475 000--800 000 tonni.

Veidi lootusrikkam on olukord tsingiturul. Tsink on ainus metall, mille nõudlus ja pakkumine arvatakse järgmisel aastal olevat tasakaalus, võimatu pole ka väike defitsiit. Aasta lõpuni võib tsingi hind jääda samale tasemele, uue aasta esimesel poolel peaks aga see liikuma ülespoole.

Hetkel kuum