1. november 1998 kell 22:00

Hansagrupi kasum vähenes

Kahjumit saadi 9 kuu jooksul Hansapanga Kindlustuse (koos Eesti Kindlustusega) tegevusest, samuti finantstegevusest ning Läti tütarpankade Zemes Banka ja Hansabank Latvia tegevusest. Viimane oli tingitud endiste SRÜ riikidega seotud positsioonide, peamiselt valitsuse võlakirjade ümberhindamisest. Samuti tegi Hansapank provisjone finantsinstrumentidele 66,2 miljoni krooni ulatuses.

Hansapank üksi sai 9 kuuga ligi 130 miljonit krooni kasumit, kolme viimase kuuga sai pank seega 41,5 miljonit krooni kahjumit.

Hansapanga Grupi varad kasvasid kolme kuuga üle 10 miljardi krooni, sealhulgas oli grupiga liidetud Hoiupanga Grupi varade maht ligi 9,8 miljardit krooni.

Hansapanga Grupi omakapital oli septembri lõpus ligi 2,7 miljardit krooni, aktsiakapital 588,4 miljonit krooni.

Täna algab Hansapanga uue aktsiaemissiooni märkimisperiood, mille käigus suureneb panga aktsiakapital ligi poolteise miljardi krooni võrra. Emissiooni garanteerib Swedbank tasemelt 100 krooni aktsia eest.

Hansapanga tütarettevõte Hansa Capital sai 9 kuuga 165 miljonit krooni kasumit.

Hansa Capitali turundusjuht Agnes Makk ütles reedel, et võib-olla 165 miljoni kroonine kasum kõlab kuidagi suurelt, kuid võrreldes seda üle 7 miljardi kroonise bilansimahuga ei olegi see nii suur.

Septembri lõpuks ulatusid laenukahjumite provisjonid Hansa Capitalil 44,1 miljoni kroonini. Hansa Capitali pearaamatupidaja Marge Sirge ütles: «Tänavu on kaks miljonit laenukahjumeid maha kantud, provisjonideks on aga arvestatud üle 44 miljoni krooni.»

Hetkel kuum