• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartus valmib eramulinnak

  Seni põhiliselt kaubanduskeskusi ja eramuid ehitanud AS Lähte Ehitus alustas kevadel 20 miljonit krooni maksva kinnisvaraarendusprojekti elluviimist. Nn Vahi eramugrupi ehitust finantseerib osaliselt Ühispank.
  Tartu linnaservas saab jõuluks valmis viis ja märtsis veel viis eramut. Ligi 3 ha suurusele krundile on kavas veel kümmekond maja ehitada.
  «Olime juba maju kavandades konservatiivsed, sest mõttetult kulukaid suurelamuid ei taha enam keegi,» ütles ASi Lähte Ehitus juhatuse esimees Kalvi Liivamets. Tema sõnul on kinnisvaraturul valitsevast madalseisust hoolimata viis esimest maja koos juurdekuuluva maaga juba ette müüdud.
  «Oleme sellise projektiga Tartus esimesed ja kui siin pole võimalik kümmet tänapäevast eramut maha müüa, siis ei saa Tartu kinnisvaraturu olemasolust üldse rääkida,» märkis Liivamets.
  Ühekorruseliste majade üldpind on 150--200m², kruntidel 1500--1600 m². Majad on projekteerinud arhitekt Andres Kadarik. Omaniku hooleks jääb vaid kõrghaljastus.
  Tartu linnaarhitekti Uku Põllumaa sõnul asub Vahi eramugrupp teisel pool Tartu piiri ja seega ainult puutub linnaga. Tartus pole aga praegu ehitamisel ühtki eramajade gruppi.
  «Planeering on tehtud Jaamamõisa alale, aga seal on veel endiste sõjaväelaste barakid maha lükkamata ja ehitamist pole alustatud,» ütles Põllumäe. Tema sõnul hakatakse kinnisvarafirmadele peatselt pakkuma kvartalite hoonestusõigusi Jaamamõisas. Planeering on tehtud ka Ringtee kõrval asuvale tagastatud maale, kuid sealgi pole eramute ehitamise algusest mingeid märke.
  «Ehitamisel on peale rahanappuse piduriks olnud ka kommunikatsioonide kehv olukord, mis sunnib näiteks torustikesse rohkesti investeerima,» märkis Põllumaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.